Skoleelever sto for nesten hvert fjerde smittetilfelle i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tviler på at det vil bli store tiltakslettelser i Oslo før tidligst i midten av desember. Samtidig utelukker han heller ikke at det kan komme strengere tiltak i skolen.

– Høyst sannsynlig er det for tidlig å lempe på noen av tiltakene, sier Johansen til NRK.

– Om smitten går ned, kan det være aktuelt å gjøre noen mindre lettelser i desember. Men alt tyder på at vi må leve med hoveddelen av de tiltakene som gjelder i hvert fall til midten av desember, sier Johansen.

Til Aftenposten opplyser Johansen at en avgjørelse om hvorvidt tiltakene som ble innført 10. november bli videreført ut over 1. desember, trolig kommer torsdag.

Til avisen sier han at det kan bli aktuelt å stramme inn tiltakene i skolene ytterligere. 23 prosent av de nye smittetilfellene i Oslo den første uken etter nedstengingen kom nemlig blant skoleelever.

Mest smitte var det blant elever i videregående og ungdomsskolealder, der det allerede er innført rødt nivå, men Johansen utelukker ikke strengere tiltak også på barneskolene.

– Vi må først se på om vi kan målrette tiltak mot enkelte områder. Det ser vi veldig nøye på nå. Hvor er smitten størst, og hvilke tiltak kan vi treffe mot de områdene, sier han.

Les også: 164 nye koronatilfeller i Oslo – 34 færre enn samme dag sist uke