Skeid unngikk bananskall: Vant borte

(Vard Haugesund - Skeid 1-3). Bortekampene har vært Skeids utfordring denne sesongen. Lørdag hadde de få problemer med å vinne i Haugesund.

I kampen om opprykk har svake bortekamper vært Skeids problem. Laget har mistet poeng i seks av kampene, inkludert tap i høstsesongens to første borteoppgjør. Men mot bunnlaget Vard Haugesund ble også det rettet opp, selv om hjemmelaget ga Skeid problemer i korte perioder.

Scorer mest av alle

Men det er en grunn til at Skeid nå ligger øverst og Vard nederst på tabellen. Ekkektivitet. Skeid har scoret mest og sluppet inn færrest mål i denne 2.-divisjonsavdelingen.

Vard Haugesund fikk den første sjansen i lørdagens tidlige oppgjør, men ballen ble blåst over fra sju meter.

På den andre siden var Johnny Buduson i Skeids startoppstilling for første gang siden 2016, og han skaffet laget straffespark etter 20 minutter. Buduson kom seg ned på høyresiden, rakk såvidt ballen før den gikk over dødlinja, men innlegget gikk rett opp i en Vard-arm som dermed stanset innlegget.

Og korrekt straffespark som David Tavakoli som vanlig satte sikkert ned i hjørnet.

Siden hadde Johannes Nunez og Mesut Can gode sjanser. Førstnevnte kom fri på venstre, men skjønte kanskje ikke hvor god tid han hadde. Henning Tønsberg Andresen, som var tilbake i startelleveren etter skade, sendte et godt innlegg som Mesut Can headet rett på mål.

Sikre avsluttere

Etter pause var hjemmelaget mer aggressive og prøvde å presse Skeid høyt. Det endte i et klokkerent stolpeskudd fra Jøgen Voilås fire minutter ut i omgangen. Det var centimetre unna redusering bak en Skeid-keeper Adrian Møller som bare kunne se hvordan ballen gikk rett ut igjen.

Men derfra og inn skjønte Skeid alvoret. Sjansene kom og de to avgjørende scoringene også.

Først satte Mesut Can et flott innlegg rett i keeper, så doblet han Skeids ledelse da han smart sendte ballen i mål fra venstre kant. Dermed er han avdelingens toppscorer med sine tolv mål.

Forspillet var et godt skudd fra Johnny Buduson som Vard-keeper Thomas Kinn klarte å redde, men ga retur.

Tredje borteseier

Johannes Nunez Godoy viste sin smartness da han trillet rundt med en forsvarer og sendte inn dagens tredje Skeid-scoring. Dermed var kampen avgjort.

Vard Haugesund reduserte tre minutter før slutt med banens kanskje mest rutinerte spiller, Andreas Ulland Andersen. Han ville bare blitt slått hvis Morten Berre hadde kommet innpå, men han ble sittende på benken for Skeid.

På overtid burde Nunez Godoy scoret sitt andre da han kom alene med keeper, men igjen hang Kinn med og reddet til corner.

Det skjedde foran 150 tilskuere på Haugesund stadion der Christian Grindheim og tidligere Skeid-spiller Bruno Leite var to av de tilstedeværende.

Dermed er Skeid serieleder, i hvert fall for noen timer. Laget tok sin tredje borteseier denne sesongen, mens de fortsatt er uten tap på hjemmebane. Neste motstander er KFUM på Nordre Åsen lørdag om en uke.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Vard Haugesund - Skeid 1-3 (0-1)

Haugesund stadion: 150 tilskuere.

Mål: 0-1 David Tavakoli (straffe 20), 0-2 Mesut Can (57), 0-3 Johannes Nunez Godoy (81), 3-1 Andreas Ulland Andersen (89)

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen.

Rundens øvrige kamper: Lørdag: Søndag: 18.00: Bryne - Vard.