Skeid tar ferie som tabelleder

(Arendal - Skeid 0-1). Mesut Can leverte et frispark av VM-klasse og scoringen erobret tre poeng for Skeid i vårsesongens siste bortekamp. Skeid er eneste lag uten nederlag så langt.

Ettersom både Kjelsås, KFUM Oslo og Hødd vant sine kamper lørdag, måtte Skeid også levere for å holde ett poengs forsprang på sine rivaler.

Og det klarte de mot et Arendal som skapte sine beste sjanser først på overtid. Da var det til gjengjeld et par store.

Perlescoring

Men ettersom Skeid hadde tre skudd i metallstengene og en kontring på overtid med skudd utenfor blankt mål, var det fullt fortjent borteseier. Et rettferdig resultat kunne vært 3-1.

Mesut Can ble kampens eneste målscorer i det niende minutt. Skeid fikk frispark på 25 meter og Mesut Can stilte seg opp. Hans utførelse var av høyeste klasse og ballen suste inn i vinkelen bak Arendals sjanseløse polske keeper Gregorz Fralsza.

Arendal, som rykket ned fra 1. divisjon i fjor, og erstattet Knut Tørum med unge Mattias Andersson som ny trener, hadde ambisjon om å rykke rett opp igjen. Men etter kampen lørdag ettermiddag er laget ti poeng bak serieleder Skeid. I kampen klarte de bare å skape en målsjanse før de banket inn høye baller i feltet på overtid. Ved ett av tilfellene satte Pape Pate Diouf ballen utenfor åpet mål.

Tavakoli skadet igjen

Skeid måtte stille uten spydspiss David Tavakoli (tre mål i siste bortekamp) etter at han ble skadet på trening fredag. Et mulig overtråkk setter han på sidelina en god stund. Ulytalyd mandag vil gi et klarere svar.

Men et hardtarbeidende Skeid-lag hadde kommandoen på Sørlandet. Tom Skogsrud sendte en corner i tverrliggeren, mens resten av omgangen ble relativt hendelsesfattig.

Arendal hadde også et stolpeskudd midt i omgangen og sekunder før pause fikk de frispark på 17 meter. Skuddet gikk forbi muren, men Skeids keeper Emil Fiskvik lå nede og fikk slått ballen ut.

Etter hvilen skulle Arendal være mer aggressive, men også Skeid hadde planer om det samme. Mesut Can kom i duell og forsvarsspilleren satte ballen i egen stolpe da han skulle klarere ballen vekk.

Minutter etterpå kom Skeids største sjanse utenom scoringen. Et flott angrep endte med at Johannes Nunez Godoy fikk skutt fra 16 meter, men ballen smalt i krysstanga.

Ropte på rødt kort

Snaut 20 minutter før slutt ble Mesut Can holdt i trøya og revet ned av Arendals kaptein Sune Aagard Kiilerich, Can svarte med å sparke til Kiilerich og Arendal ropte på rødt kort. Etter lang betenkningstid og møte med assistentdommer konkluderte dommer med gult kort til hver av spillerne. Arendal-kapteinen holdt på å pdra seg kort nummer to i protestene mot avgjørelsen der Skeid også fikk frispark.

Men det ga kanskje Arendal energi for i sluttminuttene vant de plutselig alle duellene og fikk presset ballen inn i Skeid-feltet uten at det endte med scoring.

Det kunne det i stedet gjort på motsatt side da Johannes Godoy Nunez avsluttet en kontring fem minutter på overtid ved å sette ballen i nettveggen da han snublet i det han skulle sende ballen i mål.

Det er ikke uten grunn at dette Skeidlaget er det mannskapet som har sluppet inn færrest mål i denne avdelingen. Samtidig har de scoret flest.

Nå tar de sommerferie på tabelltoppen, laget er ubeseiret og har bortekamp mot Bryne som neste oppgave 22. juli.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Arendal - Skeid 0-1 (0-1)

Novac stadion: 532 tilskuere.

Mål: 0-1 Mesut Can (9).

Dommer: Sander Bråten Johannessen, Randesund IL.

Gule kort: Sune Aagard Killerich, Jakob Rasmussen, Arendal, Mesut Can, Skeid.

Øvrige kamper lørdag: Brattvåg - Kjelsås 0-3, Bryne - KFUM Oslo 0-2, Hødd - Fløy Flekkerøy 2-1, Vidar - Nardo 2-1. Spilt fredag: Egersunds - Stjørdals Blink 2-1.