Skeid sjokkerte Godset, men sprakk rett før slutt

(Skeid - Strømsgodset 2-4 eeo). Skeid sjokkerte Godset og ledet kampen til det var to minutter igjen av ordinær tid. Da raknet det og i tilleggstiden var Skeid sluttkjørt.

Bilde 1 av 4

Av Haakon Thon

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid er en gammel cupstorhet og de fikk børstet støvet av de minnene onsdag kveld. For Strømsgodset måtte helt ned i kjelleren for å dra dette hjem.

Skeid brukte spisskompetansen sin og sjokkerte Strømsgodset fra start. Og da de fikk første sjanse på brudd, satt ballen i mål.

Laget snappet ballen på midten, Hassan Mohamed Yusuf fullførte løpet og dengte inn Skeid-ledelsen. Og pubikum på de dugnads-oppsatte tribunene kunne juble i solskinnet. Cupstemningen var satt for de over 700 tilskuerne ved Sinsenkrysset.

Farlige kontringer

Og Skeid fikk kampen slik de ville. Godset hadde ball, mens Skeid hele tiden  var farlige på kontringer. David Tavakoli fikk en sjanse der han kunne doblet ledelsen.

Men Strømsgodsets dominans ble større og etter en drøy halvtime smalt ballen i tverrliggeren bak Idar Nordby Lysgård. Eirik Ulland Andersen fikk vist fram sin giftige venstrefot.

Skeid er ute og svømmer litt og minuttet etterpå blir ballen reddet på Skeids målstrek før utligningen sitter. Jonathan Parr sender over innlegget som evigunge Mounir Hamoud får puttet ned i hjørnet.

Skulle da Tor Ole Skulleruds menn fullstendig ta over?

Neida. Ørjan Hopen spilte fra start for Skeid og han slo corneren som sendte Skeid i ledelsen sekunder før pause. Den første avslutningen ble blokkert av Godset-forsvaret, mens Skeid klorte seg fast og lagets toppscorer David Tavakoli fikk sendt ballen i nota fra kort hold. Ikke rart dette Skeidlaget ble klappet inn tll nødvendig hvile.

- Vi åpner kampen best, mens de er best de siste 15-20 minuttene av førsteomgang. Da blir vi overspilt på yttersida av blant andre Jonathan Parr og sliter litt en periode, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter det forsmedelige tapet på Nordre Åsen.

Sto i mot lenge

Skeid-patriotene som nok var strålende fornøyde med både resultat og prestasjon etter de første 45 fikk seg en liten overraskelse da Tom Nordlie valgte å gjøre to bytter i pausen. Men det skulle vise seg å være ganske lurt, for Skeid klarte å opprettholde energien og det samme kampbildet fortsatte etter pause. Godset ville tråkle seg fram, mens Skeid fikk vist fram sin duellkraft og løpsstyrke. Og tidvis kjørte 2. divisjonslaget kampen. Godset ble synlig frustrert da uttellingen ikke kom, mens Tom Nordlies menn prøvde å spille så klokt de kunne uten å ta for mye risiko.

- Vi går fra 4-3-1-2 til 4-3-3 og det så jo ut til å fungere ganske bra. Vi er jo det beste laget i 2. omgang, forklarer Nordlie.

Godset-trener Tor Ole Skullerud ble ikke veldig overrasket over at Nordlie la om i pausen.

- Neida, byttene er ikke overraskende. Vi var forberedt på at han kunne legge om til 4-3-3, sier han til Dagsavisen.

Kvarteret før slutt sendte Jens Braathen Rongved avgårde et overraskende langskudd, men Godsets polske keeper Radoslaw Janukiewicz hang med og reddet. Der kunne kampen blitt punktert. Få minutter senere klarte Nordlies to innbyttere å vaske frem nok en potensiell punktering da Jonas Bergersen spilte frem Mustafa Hassan Ahmad på høyrekanten som avsluttet frekt nede i nærmeste hjørne, men nok en gang stod Janukiewicz i veien.

Men det ble den på ingen måte. For i de siste ti minuttene hang Skeid i tauene og gode redninger fra Idar Nordby Lysgård hindret utligning.

Inntil det gjensto tre minutter. Bassel Jradi fikk ballen på 25 meters hold, fikk presset avgårde et skudd som snek seg inn i hjørnet. Kjedelig for et Skeidlag som like før hadde tatt av David Tavakoli og dermed hadde brukt alle sine tre bytter.

- Vi misser i presset og de får avgårde et halvdårlig skudd som går inn, sier Nordlie som måtte forberede seg på ekstraomganger.

Selv om utligningen kom kun tre minutter før full tid mot et Skeid-lag som var fult op høyde med Godset følte ikke Tor Ole Skullerud at de var heldige som klarte å avblåse cupbomben i siste liten.

- Heldige? Nei, det vil jeg ikke si.

Det skulle vise seg å bli en ekte cupthriller igjen mellom disse lagene. I 1969 endte cupduellen 4-4 på Ullevaal stadion da Godset vandret videre til deres aller første cupmesterskap.

Punkterte umiddelbart

I første ekstraomgang var moroa over for Skeid. I omgangens første angrep hamret svenske Pontus Engblom inn 3-2 før Bassel Jradi igjen fyrte av fra distanse. Også denne gangen fikk han heltreff mens to Skeid-spillere lå nede med kramper. Godset dominerte, men Hassan Ahmed minnet om Skeids styrke ved å fyre av i tverrliggeren rett før slutt av første ekstraomgang.

Dermed kunne en presset Godset-trener Tor Ole Skullerud se laget sitt hangle seg videre etter to timers cupspill.

- Vi hadde forventa omtrent noe sånt som det her. Skeid er et bra lag og vi sliter med å få fart og flyt i passningsspillet vårt.

- Er du fornøyd med det dere presterer?

- Vi er lei av at vi havner under og må jage. Det har skjedd alt for mange ganger i år, forklarer en lettet Skullerud og fortsetter:

- Men i cupen handler det om å ta seg videre. Det er spesielle omstendighter i de første rundene og det er det samma om vi hadde vunnet 5-0. Vi hadde likevel bare vært videre til neste runde, forteller han.

Skeid – Strømsgodset 2-4 (2-1) e.o.

Nordre Åsen: 746 tilskuere

Mål: 1-0 Hassan Yousef (10), 1-1 Mounir Hamoud (32), 2-1 David Tavakoli (45), 2-2 Bassel Jradi (87), 2-3 Pontus Engblom (91), 2-4 Jradi (95).

Gult kort: Henning Andresen, Tom Skogsrud, Skeid, Marco Tagbajumi, Radoslaw Janukiewicz, Strømsgodset.

Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Ridouan Essaeh, Mansour Gueye, Ayoub Aleesami, Tom Skogsrud – Henning Andresen, Jens Rongved, Ørjan Hopen (Mustafa Hassan fra 46.) – Hassan Yousef, David Tavakoli (Mats Andersen fra 85.), Erik Germundsson (Jonas Bergersen fra 46.).

Strømsgodset (4-4-2): Radoslaw Janukiewicz – Mounir Hamoud, Kim André Madsen, Jakob Glesnes, Jonathan Parr (Lars Christopher Vilsvik fra 72.) – Bassel Jradi, Christian Sivodedov (Marco Tagbajumi fra 66.), Francisco Júnior (Francisco Santos da Silva Júnior), Eirik Ulland Andersen (Pontus Engblom fra 78.) – Marcus Pedersen, Tokmac Nguen.