Skeid mest effektive mot Ullern

(Skeid - Ullern 2-0). En scoring i slutten av hver omgang ga årets første serieseier til Skeid i trikkeserien i 2. divisjon.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid vil mye med spillet sitt, men stanget og stanget igjen og slet med å bryte ned Ullernforsvaret på Nordre Åsen lørdag.

Skeid hadde ballen mest før pause, men de aller største sjansene var det Ullern som fikk på kontringer. I så måte ble Skeids keeper Christopher Tobiasssen en like viktig matchvinner som målscorerne.

Skeid tok ledelsen tre minutter før pause på straffespark. Mustafa Hassan Ahmed var egentlig på vei utover inne i Ullerns straffefelt, men ble klønete taklet og dommeren pekte noe overraskende på straffemerket. Det satte David Tavakoli sikkert i mål.

- Jeg har vel lov å klage litt nå som jeg er blitt en gammel grinebiter, sa en galgenhumoristisk Frank Olafsen i pausen. Veteranen som spilte og vant cupfinalen i 1974 likte at Skeid hadde ballen mye, men etterlyste større gjennombruddskraft.

På sidelinja sto Skeids evige konsulent, Stig Mahisen (med bikkje) og dirigerte troppene sammen md hovedtrener Ørjan Valla.

Etter pause var Ullern mer agressive, men pådro seg et rødt kort og nå var det Skeid som var farlige på kontringer. De var flinke til å sette fart da mulighetene kom. Ikke minst den offensive backen Ridouan Essaeh (som hospiterer på VIF-treninger) var aktiv og kom til farlige avslutninger med farten sin.

Men de innbitte Skeid-oksene fikk ikke roet nervene før i kampens siste minutt. Johnny Buduson løp perfekt på en kontring, kom alene med keeper og satte ballen ned i det høyre hjørnet. I jubelspurten mot benken etter scoringen avslørte han at han er en av divisjonens raskeste spillere.

Å overleve i årets 2. divisjon handler om å bli blant de sju beste, og ingen av  lagene var så høyt oppe i fjor. Nå har Skeid kommet best ut av disse to lagene med fire poeng på de to første kampene og ligger dermed foran fjorårsskjemaet. Og i serien holder de fortsatt nullen. Ullern skapte nok sjanser, men sliter som så mange andre med avslutningene.

Skeidtrenerne var fornøyd med innsatsen og tælen, som i praksis avgjorde denne kampen.

- Gutta spiller med hjertet, tvitret Ørjan Valla etter kampen.