Skeid med storseier, fikk to straffer i mot

(Harstad - Skeid 1-4). Skeid utfordrer tetlagene i 2. divisjon. Tre scoringer på seks minutter la grunnlaget for seieren i Harstad.

Også i fjor ledet Skeid med tre mål i Harstad, for så å miste to av poengene. Det var de ikke i nærheten av søndag, men Harstad fikk to straffespark i sluttfasen.

– Og begge var omtrent like feil dømt fra en ellers god dommer, sier Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen.

Tre kjappe

Fra sommervarme Oslo var det fem-seks plussgrader som møtte laget på Harstad stadion. Men Skeid fant fort varmen ved å score mål.

Da 21 minutter var spilt ledet Skeid med tre mål etter to scoringer av Mustafa Hassan og en av David Tavakoli. Skeid hadde banespillet og dominerte kampen, naturlig nok.

Bruno Leite scoret det fjerde snaut 20 minutter før slutt, mens Harstad reduserte på sitt straffespark litt senere. På overtid fikk de enda en straffe, men da var keeper Idar Lysgård på plass og reddet.

– Litt for lekne

Dermed fortsetter Skeid med å være ubeseiret etter at Tom Nordlie tok over laget for en drøy måned siden. Men han var ikke bare begeistret etter utklassingen i går.

– Vi begynner å bli litt for lekne når vi leder med tre mål så tidlig. Vi skulle plutselig gjøre alt så elegant, sier Nordlie til Dagsavisen.

Han har sans for eleganse, men ikke alltid i fotballkamper. Effektivitet er viktigere.

Derfor prøvde han å stramme opp i pausen, og la laget litt lavere. Jens Rongved måtte ut med en ankelskade og Harstad fikk litt mer initiativ. Men de spilte seg bare til en stor sjanse i kampen i tillegg til straffen de bommet på.

Feil offside

For kaptein og midtstopper Mansour Gueye ledet et forsvar som hadde god kontroll. I den andre enden hadde Johnny Buduson to store sjanser til å gjøre seieren enda større. Ved ett av tilfellene ble han feilaktig avblåst for offside.

Etter to uavgjorte kamper, var det populært med en seier igjen for et Skeidlag som har som målsetting å kvalifisere seg for neste års spissede 2. divisjon, det vil si holde seg blant de sju beste på tabellen som får være med der.

2. divisjon avdeling 1 søndag:

Harstad - Skeid 1-4 (0-3).

Harstad stadion: 95 tilskuere.

Mål: 0-1 Mustafa Hassan (16I, 0-2 Hassan (18), 0-3 David Tavakoli (21), 0-4 Bruno Leite (73), 1-4 Marcus Ursin Ingebrigtsen, straffe (78).

Dommer: Kim-Runar Olsen, Kattfjord.

Gule kort: Stian Christiansen, Truls Turblå, Harstad, Hassan Yousef, Skeid.