Skeid måtte slite for seieren

(Stabæk 2 - Skeid 1-2). Skeid skapte nok av sjanser, men slet med å sette ballen i mål borte mot et reservepreget Stabæk mandag kveld.

Bilde 1 av 4

NADDERUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): I det som Tom Nordlie betegner som en av Skeids dårligste treningskamper så langt denne vinteren ble det likevel seier til Torshov-klubben.

Det ser ut som det er vanskelig å slå oss uansett, sa Skeid-sjefen med et smil til Dagsavisen etter kampslutt på kunstgressbanen på Nadderud mandag kveld.

Men at Skeid fortjente seieren var det aldri noen tvil om.

Det er vel 11-1 i målsjanser. Vi hadde to straffesituasjoner, en i tverrliggeren og en ball som ble redda på strek eller som kanskje var inne, oppsumerer Nordlie.

Og han legger ikke på for mye, men det skulle se ut til å bli en av de dagene da ballen ikke ville i mål til tross for flust av sjanser.

Det var i tillegg Stabæk som kom best i gang, og i de første minuttene var det hjemmelaget som kontrollerte kampen. Til tross for dette var de tidvis slurvete og unøyaktige og Skeid kunne fort ha straffet Bærum-laget.

Vi utnytter feilene de gjør alt for dårlig, sier Nordlie.

Tavakoli nære

David Tavakoli var tilbake i startoppstillingen etter å ha vært på sidelinja i hele vinter etter en skulderoperasjon. Til tross for at Nordlie ikke var fornøyd med det første kvarteret, fikk David Tavakoli en god mulighet etter 12 minutter, men headingen gikk til side for mål. Drøye ti minutter etterpå var det Stabæks Martin Storfjord som sendte vertene i føringen. Ikke ufortjent, på dette tidspunktet.

Men Skeid klarte etter hvert å vinne duellene og dermed klarte de sakte, men sikkert å legge større og større trykk på Stabæk i det strålende vinterværet.

Fem minutter etter 1-0-scoringen var Tavakoli frempå med et nytt hodestøt, men denne gangen ble forsøket reddet av Stabæks keeper. Ti minutter etter dette igjen misset Sulayman Bojang på et innlegg som i stedet for endte opp farlig nær å bli en utligning, men kula spratt oppå tverrliggeren og til femmeter.

Redning på strek

Like før pause ble det høy temperatur da Tavakoli sendte ballen i retning mål etter et hjørnespark, men ballen ble klarert på streken. Eller ble den det?

Diskusjonen ble heftig da Tavakoli var sikker på at ballen var over målstreken og utbrøt følgende til dommer:

Han har jo hele beinet inni målet når han sparker ut ballen. Da er den vel mest sannsynlig inne, eller?

Dommerens svar lød som følger:

Ja, mest sannsynlig.

En litt spesiell situasjon, men dommeren kunne ikke dømme mål da han ikke var helt sikker på om ballen var inne eller ei.

Straffesituasjon

David Tavakoli skulle utrolig nok gå målløs av banen i kveldens kamp. Han fikk en siste mulighet fra litt skrå vinkel ute til høyre, men ballen skle til side for mål.

David har flere gode muligheter i dag, men vi må spille han i form. Det er det vi holder på med, sier Nordlie.

Men selv med Tavakoli byttet ut fortsatte Skeid å produsere sjanser også i andre omgang.

Etter omtrent en times spill ropte Skeid på straffespark da Mustafa Hassan Ahmad fikk en kakk bak på leggen. Dommer blåste frispark da han mente forseelsen starta utenfor 16-meteren. Skeid-spilleren argumenterte for at det var en forseelse utenfor og en ny innenfor. En ny vanskelig situasjon, men nok en gang var ikke marginene på Skeid sin side.

Godt innhopp

Og et par minutter etter straffesituasjonen trengte gjestene ingen marginer. Innbytter Stian Pettersen feide nedover høyresida og servete Mesut Can ballen på tom kasse. 1-1.

Stian Pettersen hadde et friskt innhopp og stod bak flere sjanser og halvsjanser Skeid kom til i andre omgang. Men det virket etter hvert som at Skeid hadde kjørt seg litt fast. Nordlie etterlyser flere pasninger i bakrom.

De gir oss så mange muligheter til å spille i bakrom uten at vi griper sjansen. David (Hickson) lå ledig flere ganger og vi kunne enkelt spilt han igjennom, forklarer Nordlie.

Glad for seieren

Til slutt var det et langskudd som måtte til for å bikke resultatet i Skeids favør. Innbytter Dreni Ademaj klinket ballen inn nede til høyre for keeper fra en 25 meters hold, litt skrått ute til venstre.

Jeg tror vi hadde fått høre det fra Tom om vi ikke hadde vunnet denne kampen, sa Mesut Can til Dagsavisen på vei inn i garderoben etter kampen.

Dermed var det nærliggende å høre med Nordlie selv om han hadde vært forbanna dersom Skeid ikke hadde tatt seieren i treningskampen mot Stabæk.

Jeg hadde vært misfornøyd, ja. Det hadde jeg, sier han.

Men til tross for at Nordlie kun var middels fornøyd med dagens opptreden ble det seier, og med kun to treningskamper til før sesongstart innrømmer Nordlie at han ikke har laget klart til seriestart.

Jeg har ikke en klar førsteellever. I dag bytter jeg hele laget og vi snur kampen i andre omgang.

Er det positivt eller negativt?

Det er jo positivt, men samtidig så er det utfordrende med tanke på relasjoner og samhandlinga, innrømmer han.

Skeids gjenstående treningskamper: Fram Larvik (i Sandefjord 24. mars), Kjelsås 28. mars på Grefsen Stadion klokka 18.00 og borte mot Grorud 7. april klokka 12.00.

Seriestart er lørdag 14. april, borte mot Kjelsås. Stabæk 2 rykket opp fra 3. divisjon i fjor, men spiller i den andre 2. divisjonsavdelingen, så disse lagene møtes ikke i seriespill i år.

Treningskamp mandag:

Stabæk2 - Skeid 1-2 (1-0)

Nadderud kunstgress:

Mål: 1-0 Martin Storjord (20), 1-1 Mesut Can (63), 1-2 Dreni Ademaj (90).

Skeids lag: Adrian Møller - Sulayman Bojang, Mats Andersen, Kim Skogsrud, Tom Skogsrud - Henning T. Andresen, Mohammed Mahnin, Hassan Yusuf - Mustafa Ahmad, David Tavakoli, Mesut Can.

Innbyttere etter pause: Emil Fiskvik (keeper), Ayuob Aleesami, Sander Flåte, Stian Kommandantvold Pettersen, David Hickson, Jonas Bergersen, Kevin Mankowitz, Deni Hasanagic, Dreni Ademaj.