Skeid leder serien

(Skeid -VIF2 2-0). Sola badet over Nordre Åsen og Skeid viste spillehumør. VIF 2 var i praksis sjansesløse og Skeid var igjen trygge bakover.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): – Vi burde vunnet med mer, sa Tom Nordlie til Dagsavisen etter kampen.

Da hadde han sett laget sitt sløse med sjansene og Skeid kunne fort ha scoret både tre og fire. VIF 2 derimot hadde ikke en eneste kvalifisert målsjanse og rystet aldri Skeid. Morten Berre, assistenttrener i Skeid og lang fartstid i nettopp Vålerenga var klar etter kampen.

– Vi har som mål å rykke opp.

– Gjør det litt vondt å slå VIF?

– He, he. De kan ikke rykke opp, så nei. Det er så tett i avdelingen at vi trenger alle poengene vi kan få. Nå leder vi serien, sier Berre.

Kampen startet avventende med to innkast på rappen før Skeid fikk overtaket på VIF 2 og slik var det kampen ut.

For VIF 2 handler det å holde plassen i divisjonen. De kan da ei heller rykke opp, som et 2. Lag. I Skeid drømmes det som sagt om opprykk når poengene telles opp til slutt.

Flankene

Så, etter 24 minutter fikk Skeid corner fra venstre. VIF-keeper Kristoffer-August Sundquist Klaesson gikk opp i feltet, men feilberegnet. Etter litt flipperspill havnet ballen hos Henning Tønsberg Andresen som fikk ballen over streken. 1-0 og Skeid så seg aldri tilbake.

Vålerenga ville gjerne spille seg ut bakfra og det ble til tider hektisk i de bakre rekker hos de blå, som spilte i hvitt for anledningen.

Skeid var igjen gode på flankene med flere raid og innlegg fra Mustafa Hassan Ahmad på venstre og en meget aktiv Sulayman Bojang på motsatt.

VIF 2 hadde riktignok en ball i mål på et frispark skrått fra venstre etter 43 minutter, men dommeren hadde ikke blåst og frisparket måtte tas på nytt.

Rødt

Etter 45 minutter fikk Vålerengas João Diogo Serpa Meira sitt andre gule kort, for å ta med seg ballen etter at dommeren blåste frispark til Skeid ved midtsirkelen, og det bar ut med rødt.

I andre omgang var Skeid overlegne med elleve mot ti mann. Spiss David Tavakoli kom inn for en god Mustafa Hassan Ahmad. Som en på tribunen sa: «han scorer når han får så mange minutter».

Og jaggu. I det 70. minutt snappet Stian Kommandantvold Pettersen ballen og var alene med keeper. Han spilte så fri nettopp Tavakoli som enkelt kunne øke til 2-0. Samme mann kunne hatt en til. Men uansett et fint comeback med mål, for toppscorer Tavakoli som skadet seg i april.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

6-0

Vi telte opp seks store målsjanser til Skeid og ingen til VIF 2. Nå leder Skeid serien.

Men Nordlie er ikke helt fornøyd.

– Vi burde ledet med tre-fire etter første omgang. Vi er for unøyaktige når vi vinner ballen og i den siste pasningen. Men seieren er fullt fortjent, sa Nordlie.

– Hva med tabellen, det er tett?

– Ja, det er så jevn liga at det laget som er mest stabile rykker opp. Jeg føler vi har sølt bort en del poeng. Vi har sluppet inn mål to ganger i år og begge gangene har ført til poengtap. Jeg synes vi burde ha pyntet på målforskjellen i dag, sa Nordlie.

2. divisjon, avdeling 2 tirsdag;

Skeid - Vålerenga 2 2-0 (1-0)
Nordre Åsen: 187 tilskuere.

Mål: 1-0 Henning Andresen (24), 2-0 David Tavakoli (70).

Rødt kort: João Meira, Vålerenga (45. min.).
Gult kort: Mesüt Can, Skeid.

Skeid:

12 Emil Fiskvik - 4 Kim Eugen Skogsrud,  5 Tom Even Skogsrud,  17 Ayoub Aleesami, 23 Sulayman Bojang -  6 Mohammed Mahnin,  7 Hassan Mohamed Yusuf Byttet med Kevin Mankowitz 87. minutt),  22 Henning Tønsberg Andresen,  3 Stian Kommandantvold Pettersen -  8 Mustafa Hassan Ahmad (byttet med Tavakoli 62. Minutt),  21 Mesut Can, gult kort (byttet med Johannes Andres Nunez Godoy 81. minutt)