Skeid imponerte mot FFK

(Fredrikstad - Skeid 0-0). Skeid spilte godt, men klarte aldri å få ballen i mål i fredagens treningskamp mot FFK.

Bilde 1 av 3

ØSTFOLDHALLEN (Dagsavisen): - Sluttproduktet mangla i dag, sa Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen etter kampslutt i Østfoldhallen.
Det ble en lang dag for Skeid-gutta i Østfold. Lagene skulle egentlig spille klokka 18.00 på Fredrikstad Stadion og Skeid forlot Oslo 14.30 for å være ute i god tid. Men fordi FFK ikke ønsker å måke kunstgressmatta på Stadion førte snøfallet til at kampen ble flytta til Østfoldhallen og kampstart ble satt til 20.00.

God start

Med lang oppladning var Skeid-gutta klare til å tråkke til fra start og åpna kampen forrykende. Moahammed Mahnin fyrte av den første varselraketten allerede etter et par minutter, men skuddet snek seg til side for mål. Og oksene dundret på videre. Yusuf Hassan hadde muligheten til å trille ballen til Johannes Andres Nunez Godoy etter en kontring ti minutter ut i kampen, men valgte heller å forsøke seg på egenhånd sentralt i banen og det hele endte med en svak avslutning.
 At Per-Mathias Høgmo var den første av de to trenerprofilene som letta på rumpa var også et klart signal om at det var Skeid som åpnet kampen best.

Kom seg til sjanser

Og Høgmo skulle få mer hodebry, for nevnete Godoy skulle få flere muligheter til å sette kula i nettet utover i omgangen. Tre ganger kom vingen mer eller mindre alene med Fredrikstads sisteskanse Alexander Karstensen, to av gangene reddet målvakten en gang ble forsøket blokkert uten påfølgende hjørnespark til sterke protester fra Mesut Can og Tom Nordlie.
- Jeg kan godt ta på meg skylda for at vi ikke scorer i dag, men jeg kommer til mange sjanser og det er positivt. Det slet jeg med i fjor og jeg tror at måla kommer bare jeg klarer å finne roen og legge ballen bedre til rette for meg selv utover i sesongen, sier Godoy, som tross alt spilte en meget god kamp på Skeids venstrekant.

Rotete andreomgang

I andreomgang kom det, som det ofte gjør, en hel del bytter. Det preger alltid kamper, og kveldens oppgjør var intet unntak. En av Skeids innbyttere var Sander Flåte, som like før Dagsavisen meldte at han kom til å score fire mål i andreomgang. Om Flåte ikke var i nærheten av fire, så var han i hvert fall svært nære å score ett da han i det 66. minutt fikk muligheten. Skuddet ble traff Karstensen, men snek seg likevel forbi, og i noen lange sekunder så det ut til at ballen skulle sprette i mål, men den sneiet stolpen og gikk utenfor.
- Det blir mye mer rot i andreomgang, det har ikke noe med spillerne som har utpå der å gjøre. Det er bare sånn det blir, forklarte Nordlie.

Presset på for seier

Forutenom Flåtes kjempemulighet var det ikke all verden av målsjanser til noen av lagene. Kjell Rune Sellin hadde et småfarlig langskudd og det samme hadde Skeids Mohammed Mahnin. Også Dreni Ademaj kom til et par muligheter, og det var gjestene fra Torshov som presset på i sluttminuttene for seier, men uten å kunne vise til noe mer enn et par halvsjanser.
- Vi bør vinne denne kampen her. Vi har et klart overtall i sjanser. Jeg er fornøyd med presset og trøkket vi viser, sier Nordlie som også er glad for at mange også i dag fikk prøve seg.
- Jeg har en god og bred tropp nå og det er viktig å holde alle varme. Jeg føler at jeg starter med noe tilnærma det som er vårt beste lag i øyebliket, men det er jevnt om plassene, forklarer han.
Også Godoy var fornøyd med måten Skeid presset en fotballstorhet som FFK.

PS. Lagene er i hver sin 2. divisjonsavdeling så de møtes ikke i seriespill i år.
- Vi får til det høye presset og vi skaper mye mot et godt lag. Det kan vi være fornøyde med, sier han.