Skeid imponerte i nabooppgjøret

(Skeid - Kjelsås 3-1). Scoringene lot vente på seg, men til slutt kunne Skeid innkassere tre velfortjente poeng mot Kjelsås. Og har nå tre seire på rad.

Bilde 1 av 4

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen) - Det er unødvendig, men ikke ufortjent, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampen. Han la spesielt vekt på at gjestene var heldige som kom seg til pause med 0-0.
For det var Skeid som kjørte kampen fra start. Allerede etter fem minutter dukket David Tavakoli opp inne i boksen og da blir det alltid farlig, men skuddet etter innlegget til Hassan Mohamed Yusuf var ikke godt nok.

Men målmaskinen til Skeid skulle få flere muligheter. Ti minutter senere kom Skeid til nok et innlegg, denne gang fra David Hickson, men Tavakolis skuddforsøk ble stanset av Erik Sleipnes Sivertsen i Kjelsås-målet.
I det klokka bikka 20 minutter begynte Kjelsås så smått å komme litt inn i kampen, og etter 22 minutter kom et av mange lange innkast fra Kjelsås-back Glenn Mjelde Håberg. Ballen kle klarert ut på 20 meter der Nicholas Grøndalen Kristiansen stod. Han dro til på halv-volley, men ballen gikk til side for mål.

- De første 30 er vi skikkelig av. Det er høl overalt og vi gjør for mange dårlige valg, forklarer Eivind Kampen.

Spilte godt

Selv om Kjelsås klarte å spille seg mer inn i kampen mot slutten av omgangen var det likevel Skeid som var farligst, men verken Hassan Mohamed Yusuf eller David Tavakoli fikk avgårde gode nok avslutninger på gode målsjanser for Skeid. Like før pause var det i stedet Kjelsås som kunne tatt føringen da Walid Chafouk Idrissi traff godt med panna etter et hjørnespark, men Skeids keeper Idar Nordby Lysgård vartet opp med en meget god redning.

- Vi spiller en jævlig god førsteomgang. Noe av det beste vi har gjort i hele år, bortsett fra at vi ikke scorer. Vi burde ha leda 3-0 til pause. Jeg tror vi skaper seks store målsjanser og ingen av dem går i mål, sier Tom Nordlie om førsteomgangen til Skeid.

- Vi var heldige som ikke lå under til pause, innrømmet Eivind Kampen.

Bedre start for Kjelsås.

I andreomgang kom det en skikkelig regnskur, og det så ut til at Kjelsås trivdes bedre i det våte element enn Skeid. I hvert fall de første minuttene. Walid Idrissi var stadig på hugget og kom til et par ganske gode muligheter i løpet av de første ti minuttene.
Etter 68 minutter tok Nordlie av David Hickson, til fordel for Dreni Ademaj, og kun minuttet senere fikk vi kampens første scoring. Ademaj tror ikke at hans innhopp hadde noe å si for at det omsider løsna for Skeid.
- Det tror jeg er tilfeldig. Vi skapte såpass mange store sjanser at vi hadde nok fått en etter hvert uansett, sier han.

Målet kom etter at Johannes Andres Nunez Godoy fant hodet til Tavakoli inne i 16-meteren, som endelig fikk ballen i nota med en perfekt heading tilbake i det hjørnet ballen kom fra.

- Vi spiller bra i andreomgang fram til det første målet. De scorer på et innlegg som er noe vi har snakka om på forhånd så det irriterer meg litt. Det er for sløvt, sier Kampen.

Men målet som kom fire minutter senere er det langt fra like sikkert at ville kommet dersom ikke Dreni Ademaj hadde vært på banen. På et hjørnespark fra venstre, signert Nunez Godoy, raget Mats Andersen høyest og sendte ballen i retning mål. Sivertsen reddet forsøket, men klarte ikke å holde ballen, og på returen dukket nettopp Ademaj opp og doblet ledelse i sin tredje kamp for Skeid denne sesongen.

- Det var veldig deilig. Jeg elsker å score mål, sa han etter kampen.

Spenning

Med 2-0 så det tungt ut for Kjelsås, men kampene mellom disse to lagene pleier alltid å være fylt av spenning og dramatikk. Så selv om det ble skapt få sjanser begge veier i minuttene som fulgte var det fremdeles spenning.
Og med fire minutter igjen på klokka kom scoringen som kampen venta på. Kjelsås' kaptein Magnus Aasarød fikk tid og rom med ballen på 20 meter og slapp den perfekt til Jesper Solli. Alene med Lysgård var han iskald og tente håpet for Kjelsås. Nordlie var ikke spesielt fornøyd med at Skeid slapp Kjelsås inn i kampen like før slutt.
- Vi går i angrep både med en back og en indreløper. Det er hodeløst, slår han fast.

Kampen sendte innpå Andres Dyve og Kjelsås sendte alt de hadde i angrep, det gir som kjent kontringsrom.
Det benyttet Hassan Mohamed Yusuf seg av etter at klokka hadde passert 90 spilte minutter. Yusuf fikk fritt leide over hele Kjelsås banehalvdel, men på dette tidspunktet hadde det kommet såpass mye vann på banen at det ikke var bare enkelt å få med seg ballen uten å bli tatt igjen. Men Yusuf holdt unna - rundet keeper - og kampens beste spiller kunne enkelt trille ballen i mål og fastsette sluttresultatet til 3-1.

- Jeg er imponert over hva Kampen og Kjelsås har fått til denne sesongen, men hadde de tatt med seg poeng herfra hadde det vært ran, sier Nordlie som sier at han nok ville spilt en ganske lik type fotball som Eivind Kampen, dersom han var Kjelsås-trener.
- Kanskje ikke like ekstremt, men de er smarte, spiller direkte og er gode på måten de spiller på. De er vonde å møte, forklarer han.

Dermed tok Skeid sin tredje seier på rad og har fått den flyten de har etterlyst.

2. divisjon avdeling 1 lørdag:
Skeid - Kjelsås 3-1 (0-0)
Nordre Åsen kunstgress: 330 tilskuere.
Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen.
Assistentdommere: Kevin Bekketun og Sondre Dahle.

Mål: 1-0 David Tavakoli (69), 2-0 Dreni Ademaj (73), 1-2 Jesper Solli (86), 1-3 Hassan Mohamed Yusuf (90).
Gult kort: Walid Chafouk Idrissi (90), Kjelsås.

Skeid: Idar Nordby Lysgård - Mats Andersen, Tom Even Skogsrud, Ridouan Essaeh (Sulayman Bojang, 82), Ayoub Aleesami - Hassan Mohamed Yusuf, Deni Hasanagic, Henning Tønsberg Andresen - David Tavakoli, Johannes Andres Nunez Godoy (Jonas Bergersen, 77), David Hickson Gyedu (Dreni Ademaj, 68).

Kjelsås: Erik Sleipnes Sivertsen - Glenn Mjelde Håberg, Lars Brotangen, Mithilan Ahilan (Martin Fasting, 46), Sigurd Tinius Tveter Martinussen, Nicholas Grøndalen Kristiansen, Jesper Solli, Ola Bjørnland (Sebastian Jarl), Jens Bonde Aslaksrud (Andreas Dyve, 87) - Walid Chafouk Idrissi, Magnus Aasarød.