Skeid har opprykket i baklomma

(Skeid - Arendal 1-0). Ayoub Aleesami sto med null seriemål for Skeid i år. Lørdag headet han inn kampens eneste scoring som kan bli helt avgjørende for at Skeid spiller på nest øverste nivå for første gang på ti år.

Bilde 1 av 5

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter at nervedramaet mot Arendal var over, fikk Alesaami gratulasjoner fra alle kanter. For etter å ha scoret seiersmålet etter drøyt 20 minutter på heading etter corner, var han igjen bunnsolid i sin stopperrolle.

– En av de mest stabile og solide spillerne våre i hele år, er attesten fra Tom Nordlie.

Senere lørdag skulle Alesaami se landskampen på Ullevaal, der broren hans, Haitam Alesaami, spiller fra start for Norge.

– Dette blir en god dag. Jeg scoret i første serierunde mot Nybergsund i fjor. Men denne scoringen var jo ekstra viktig, sier Aleesami til Dagsavisen.

Scoringen kom på heading etter corner der han rykket seg fri og satte ballen i mål.

– Det var en episode med keeperen rett før, så det var ekstra deilig at den satt, sier han.

Åtte poeng foran igjen

Skeid leder igjen med åtte poeng foran Hødd, som spiller sin kamp borte mot Fløy Flekkerøy søndag. Mister Hødd poeng der, er Skeid klare.

Skulle Hødd vinne, er Bryne neste mostander i årets siste hjemmekamp om en uke.

I motsetning til kampen mot Hødd sist, der motstanderen scoret fire minutter på overtid, hadde Skeid full kontroll og vant alt for lite denne lørdagen.

Men full kontroll har man jo egentlig aldri når man bare leder 1-0.

– Mot Hødd la jeg om til fem mann bak og vi ble presset for hardt. Her ville jeg ha laget fram i sluttminuttene, sier Tom Nordlie til Dagsavisen. Han er strålende fornøyd med poengfangsten, men ville hatt en større seier og var overrasket over at laget pådro seg fem gule kort. Det meste kom etter drøying av tid.

To skudd i tverrliggeren

Da Arendal satte inn en visst press etter pause, men uten å skape farlige sjanser, kom Skeid voldsomt tilbake i sluttminuttene.

En av banens beste spillere, Henning Tønsberg Andresen, fyrte av fra 20 meter, ballen gikk via en Arendal-fot og duppet ned i tverrliggeren.

På overtid var det Mesut Can som dundret ballen i samme metall etter et klokkerent treff fra 17 meter.

Da var det mange som fryktet at historien skulle gjenta seg og at i stedet motstanderen skule kontre inn en utligning.

Men det var ikke Steinar Pedersens Arendal i nærheten av. Samme Pedersen fikk for øvrig også gult kort etter litt for hissig opptreden på sidelinja.

I starten av omgangen bommet David Tavakoli på et flott innlegg fra Johnny Buduson og sistnevte kunne også fått straffe noe senere.

Ute med hjernerystelse

Skeid har opprykket øverst i baklomma. Det kan være endelig på plass enten søndag eller en av de to neste lørdagene, mot Bryne hjemme eller mot Fløy Flekkerøy borte. Laget leder ikke bare med åtte poeng, men har også en overlegen målforskjell.

Men ingenting er over så lenge teorien fortssatt kan gi opprykk til Hødd hvis de tar ni poeng på sine tre siste kamper. Toerlaget i avdelingen skal ut i kvalifisering.

For Ayoub Aleesami er utgangspunktet enkelt.

– Vi slår Bryne her hjemme på lørdag og feirer opprykket ved årets siste hjemmekamp, sier han.

Han har kun stått over en kamp i år, da han fikk hjernerystelse på trening foran hjemmekampen mot KFUM. Det er også Skeids eneste hjemmetap så langt i år.