Skeid første lag som slo serielederen

(Tromsdalen - Skeid 0-2). Hjemmelaget hadde som mål å gå ubeseiret gjennom sesongen i 2. divisjon. Skeid satte en stopper for det søndag. - For første gang med Skeid har jeg vært rørt etter en kamp, sier trener Tom Nordie.

Sist lagene møttes på Nordre Åsen, avgjorde Tromsdalen på overtid og vant 2-1. Det skjedde i den siste kampen før Tom Nordlie overtok treneransvaret.

I Tromsø søndag var hjemmelaget den store favoritten, og de hadde også ballen mest og styrte kampen. Men Skeid var hyperfarlige på overgangene og var faktisk nærmere 3-0 gjennom stolpeskudd.

- Spillerne viser en arbeidsmoral som er rørende. Vi var hardt presset midtveis i første omgang, men alle gjorde en oppofrende innsats. Og vi er både effektive og farlige på de kontringene vi tar, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Klokka fem søndag morgen fikk han det siste forfallet, og måtte stokke litt om på laget. Men den elleveren som gikk på banen viste kvaltet.

Elleve minutter var spilt da Mansour Gueye stanget Skeid i ledelsen etter et korridor-frispark fra Jens Rongved. Sju minutter før pause er det David Tavakoli som avslutter en rask kontring med å sette ballen bak TUIL-keeper Eirik Sørensen.

Men i mellom disse scoringene er det Tromsdalen som styrer spillet og prøver å bryte gjennom Skeid-forsvaret. Det klarer de et par ganger, men da står keeper Idar Nordby Lysgård fram som lagets tredje matchvinner.

Etter pause prøver hjemmelaget og presse enda høyere, det resulterer blant annet i at Hassan Yusuf setter et skudd i stolpen.

Skeid definerer seg ikke i opprykkskampen, der er man fortsatt mest opptatt av å kvalifisere seg til neste års 2. divisojn etter ettersom bare de sju beste går dit. Men denne seieren kom som en bonus i det regnestykket.Skeid er treer på tabellen, fire poeng bak Finnsnes og åtte bak Tromsdalen, som kan tas igjen hvis laget skulle sprekke utover høsten.