Skeid fikk toppscoreren og ødela for Alta

(Alta - Skeid 0-1). Skeid avsluttet med stil i 2. divisjon og skapte et lite mareritt for hjemmelaget i Finnmarkshallen.

Alta har ligget på 2.-plassen på tabellen, som gir kvalifiering til opprykk, mesteparten av sesongen, men i årets siste kamp gikk det galt.

For Skeid kom til Finnmark for å vise at de også burde vært med i tetkampen i denne avdelingen. Men blant annet to tap for bunnlaget Follo, ødela opprykkssjansen.

Godt forsvarsspill

I den siste runden var det Alta som hadde de største sjansene, men årets spiller i Skeid denne sesongen, keeper Idar Nordby  Lysgård, viste igjen hvorfor han har fått denne utmerkelsen.

Foran nesten 700 finnmarkinger som ville hjelpe Alta til håp om spill i OBOS-ligaen neste år, var det Skeid som fikk kranglet inn kampens eneste mål etter 17 minutter. I kaoset som oppsto var det Johannes Nunes Godoy som ble kreditert scoringen, men det ble senere omgjort til David Tavakoli.

Johannes spilte en fantastisk god førsteomgang der vi kunne kontret inn både 2 og 3-0. Men vi hadde også en sterk keeper i Idar og et godt forsvar, sier Tom Nordlie til Dagsavisen fra Alta lørdag kveld.

Og med sin 20 scoring for sesongen endte Tavakoli dermed som avdelingens toppscorer.

Det er klart at vi er kjempeskuffet nå. Vi har hatt en god sesong og hadde en fantastisk sjanse til å klare kvalifisering. Da er det ekstra surt å stå tomhendt igjen, sier Alta IF-trener Rune Repvik til Altaposten.

Skeid best mot de beste

Han mente laget hans produserte mer enn nok til å score, men et dyktig Skeid-forsvar jobbet effektivt sammen foran en god keeper.

Med seieren endte Skeid på 44 poeng, bare tre poeng bak Raufoss, som knep andreplassen. For Skeid-spillerne var det bittert å tenke på alle poengene som er tapt på overtid og tapene som kom mot de svakeste lagene.

Vi har spilt best mot de gode lagene og tapt poeng mot de svakeste. Nivået vårt har svingt veldig. Utfordringen er å skape et jevnere mannskap. Men det er bittert å se hvor nære vi var. Jeg satt opp en tabell for tre uker siden der jeg spilte resultatene og der Alta, Raufoss, Asker og vi ville ende likt på 47 poeng. Den eneste kampen som ikke gikk inn var vår flause mot Follo, sier Tom Nordlie.

Han tenker også spesielt på poengene som ble tapt mot Raufoss på overtid.

Nå skal han blant annet holde foredrag på Skeid-huset for ledere og trenere, mens sesongen 2018 etterhvert skal planlegges. Ingen detaljer er klare om den ennå.

Utover at Skeid også spiller i 2. divisjon i 2018.

PS. På grunn av kamptidspunktet måtte Skeid avslutte sesongen med en langhelg i Finnmark. Fordi flyforbindelsen ikke gikk opp måtte Skeid være i Alta fra fredag til søndag. Da var tre poeng og seier helt greit å ta med seg.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Alta - Skeid 0-1 (0-1)

Finnmarkshallen: 673 tilskuere.

Mål: 0-1 David Tavakoli (17)

Dommer: Daniel Higraff, Brodd.

Gule kort: Mats Hansen, Aziz Idris, Alta, Henning Tønsberg Andresen, Skeid

Øvrige resultater i avdelingen: Asker – Kjelsås 4-1, Brumunddal – Grorud 0-3, Bærum – Follo 2-2, KFUM Oslo – Finnsnes 2-0, Nybergsund Trysil – Raufoss 2-3, Vålerenga 2.-lag – HamKam 0-3.

Follo 26 6 4 16 28 - 58 22

Ryan Doghman scoret det avgjørende målet da Raufoss slo Nybergsund 3-2 i 2. divisjon, avdeling 1 i fotball for menn.

Kristian Onsrud sendte Raufoss i ledelsen allerede i åpningsminuttet. 23-åringen står med åtte mål i år. Victor Wagner utlignet for Nybergsund to minutter før pause. Etter 45 minutter var stillingen 1-1.

Raufoss tok ledelsen på nytt ved Anton Henningsson etter ett kvarter av andre omgang. Rett etterpå fikk Nybergsund straffespark, og Alexander Garcia scoret fra krittmerket. Doghman scoret det avgjørende målet for Raufoss et kvarter før full tid.

Nybergsunds Semming Nygård, Alexander Garcia og Feisal Hassan fikk gult kort.

168 tilskuere løste billett til kampen. (©NTB)