Skeid burde vunnet mer mot bunnlaget

(Skeid - Mo 3-0). Skeid hadde grei kontroll på tabelljumboen fra nord, men Tom Nordlie følte seg ikke trygg før laget ledet med tre mål.

Bilde 1 av 3

Av Haakon Thon

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): - De ligger sist og det ser ut som de prøver å utvikle spillet og bruker kampene til det. Når vi ikke presser godt er de gode, skryter Nordlie om gjestene fra Mo.

Det var allikevel liten eller ingen tvil om hvilket av lagene som var suverent best, som hadde det meste av både spill og sjanser. Allerede etter to minutter kom det første skremmeskuddet fra Skeids spiss, David Tavakoli. Han ble spilt gjennom litt ute til høyre og hamret ballen til side for korthjørnet. Åtte minutter senere slo Skeids midtbanesjef Jens Braathen Rongved et hjørnespark som lagets toppscorer, Johnny Buduson stanget i tverrliggeren.

- Han hadde fortjent scoring der, sa Nordlie etter kampen.

Gavepakke

To minutter senere, i det 12. spilleminutt kom uttellingen for gutta fra Torshov. Mos midtstopper Jøran Fossmo slo en litt for løs pasning tilbake mot egen keeper. David Tavakoli var våken og vant duellen med Vegar Rabliås i Mo-målet og dermed kunne den store spissen trille ballen i det tomme målet.

- En pakke fra Mo?

- Jo, det kan du si, men spissen vår er der og gjør det, sier Nordlie.

Store sjanser og ny presang

Skeid skapte flere store og gode muligheter utover i omgangen. Buduson fant blant annet Mustafa Hassan Ahmad helt umarkert på bakerste med et godt innlegg fra venstre, men Ahamad satt ballen over på halv-volley. Selv om Skeid var gode måtte det likevel en ny gavepakke fra Mo til for at de røde og blå skulle få sitt andre. Denne gangen var det lagets andre midtstopper, og kaptein, som klarerte et innlegg fra Mustafa Hassan Ahmad rett i bena på Hassan Mohamed Yusuf på 14-15 meter. Yusuf satt ballen iskaldt nede til høyre for Mos målmann. Dermed gikk Skeid til pause med en fullt fortjent 2-0-ledelse.

Kontrollerte

Andreomgang startet slik den første hadde vært. Skeid med både ball og kontroll. Gjestene slet med Skeids høye press og klarte aldri å få noen ro over spillet sitt. Skeid virket som om de skrudde ned et lite hakk i perdioder, noe som fikk Nordlie til å våkne på sidelinjen.

Hassan Ahamad fikk tidlig i omgangen fyrt av et godt skudd som gikk via fingertuppene på keeper – i stolpen og utenfor.

Kontroversiell situasjon

Kun minuttet senere oppstod det en pussig situasjon. David Tavakoli fikk en pasning fra Rongved. Tavakoli fintet vekk keeper, men endte opp med veldig skrå vinkel. Skuddforsøket gikk i stolpen og ut. Der dukket Johnny Buduson opp og satte ballen i mål. Men gleden ble fort snudd til fortvilelse for Skeids toppscorer da dommeren dømte femmeter. Buduson ropte i fortvilelse;

- Det er ikke mulig!?

Og han hadde et poeng. For det lar seg vanskelig gjøre rent fysisk å legge ballen over kortlinja for så å treffe innsiden av stolpen og ut igjen.

- Han påstår at ballen er ute og dømmer femmeter. Vi skulle hatt 3-0 der, sier Nordlie.

- Jeg snakket med dommeren og han sa at han ser logikken, men at han må stole på linjemannen. Jeg klarer jo ikke å få skrudd ballen med utsiden av beinet bak streken for så og treffe innsiden av stolplen. Det er ikke mulig, sier Tavakoli som er glad situasjonen ikke ble avgjørende, men som synes det var synd at Buduson ikke fikk mål i dag.

- Det hadde han fortjent.

Det er sjefen for Skeid-skuta enig i.

- Vi burde fått satt opp Johnny mer. Vi spiller mye på høyre og sliter med å få vridd spillet over på han, sier Nordlie.

Sterkest og raskest

Etter 62 minutter fikk David Tavakoli et ny mulighet til å sette 3-0 etter at Hassan Ahamad fyrte av et løst skudd fra omtrent 17 meter. Skuddet havnet i beina til Tavakoli som ikke klarte å lure Mos bakerste mann. Han skulle likevel få det beroligende tredjemålet. 11 minutter før full tid var han både sterkest og raskest i duell med Jøran Fossmo.

- Begge scoringene kommer av at jeg jobber godt. Mos (Mustafa Hassan Ahmad) klarerer ballen oppover og jeg kommer meg foran forsvarsspilleren og setter ballen mellom beina på keeperen, sier tomålsscoreren.

Skeid satte på cruise-kontrollen de siste ti minuttene og Mo klarte å skaffe seg et par hjørnespark og noen frispark, men uten å skape noen farligheter for Skeid som tok alle poengene.

- Vi kan tape mot hvem som helst. Det er viktig å ikke undervurdere disse laga som ligger i bunnen. Alle er jevne i denne avdelinga så det gjelder å være skjerpa. Vi får trent på høyt press og brudd i dag og vi har jo nok sjanser til å vinne 8-0, sier Nordlie før han ergrer seg over at innbytter Dreni Ademaj ikke satt 4-0 helt på slutten etter at keeperen til Mo hadde fått et vanskelig tilbakespill som han sendte rett i bena på Ademaj.

- Han kunne jo tatt 40 touch før han scora også skyter han på første. Det er tre mot null, sier Nordlie og ler litt av det etterpå.

Det hadde han nok ikke gjort om det hadde stått 0-0.

Følte seg ikke trygg

Til tross for at Skeid tilsynelatende hadde få problemer med laget som ligger desidert sist følte ikke Nordlie seg trygg

- Vi har god kontroll, men jeg følger meg aldri helt trygg før det står 3-0, sier han.

Tavakoli følte også at laget hadde et jevnt press på motstanderen gjennom hele kampen og nå er han klar for Tromsdalen borte i neste runde.

- Jeg føler vi har god kontroll. De er gode når de får spille, men vi er det beste laget, sier han.

-  Tromsdalen borte neste?

- Seier og tre poeng, smeller det kontant fra spissen før han løper i garderoben.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag

Skeid-Mo 3-0 (2-0)

Nordre Åsen kunstgress: 120 tilskuere.

Dommer: Ole Alxander Ekeli Valen. Assistentdommere: Tobias Bengtson og Andreas Melleby

Mål: 1-0 David Tavakoli (12), 2-0 Hassan Mohamed Yusuf (39), 3-0 David Tavakoli (79).

Gule kort: Ridouan Boulahyane Essaeh (59), Skeid. Anders Opdal (69), Mo.

Innbytter: Andreas Steinbakk-Olsen inn for David Tavakoli (79), Amir Daush inn for Bruno Miguel Santos Leite (86), Dreni Ademaj inn for Hassan Mohamed Yusuf (86), Skeid.

Øvrike kamper denne runden:

Søndag: Grorud-Alta (15:00), Harstad-Kjelsås (15:00), Follo-Tromsdalen (17:00), Ullern-Oppsal (18:00)

Mandag: Tromsø 2-Finnsnes (19:00), Senja-Stabæk 2 (19:00)