Påtroppende byrådsleder Raymond Johansen (i midten), Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Nguyen Berg og SVs Marianne Borgen begynte forhandlingene om oslomakta 25. september på Østmarkssetra. FOTO: Berit Roald/NTB

Skal bli enige innen ti dager

Oslos rødgrønne partier har innkalt til representantskapsmøter neste fredag. Her skal resultatet fra byrådsforhandlingene presenteres.

Av Sofie Prestegård og Marie Melgård

Etter nesten tre ukers forhandlinger om nytt byråd i Oslo, har Arbeiderpartiet i Oslo og SV i Oslo innkalt representantskapene i sine respektive partier til møte 16. oktober.

– Jeg kan bekrefte at Oslo Arbeiderparti har innkalt til representantskapsmøte 16. oktober, sier partisekretær Siri Gåsemyr Staalesen i Oslo Ap.

Etter det Dagsavisen forstår har ikke Miljøpartiet De Grønne innkalt til et møte i representantskapet ennå, men de vil gjøre det når forhandlingsresultatet nærmer seg klart.

LES OGSÅ: Kjendis-outsidere rykket opp og inn i bystyret i Oslo

Godkjenning

På representantskapsmøtet skal resultatet av forhandlingene mellom Ap, SV og MDG presenteres og resultatet skal godkjennes av representantskapet i de tre partiene.

Hos Ap Oslo er det påtroppende byrådsleder Raymond Johansen som får det ærefulle oppdraget å legge fram forhandlingsresultatet.

Dette betyr at det nye byrådets plattform, etter planen skal være ferdig forhandlet i god tid til konstitueringen av Oslo bystyre, som er onsdag 21. oktober.

LES OGSÅ: Raymond Johansen: – Jeg er glad og rørt

Lekkasjer

Hittil har det vært få lekkasjer fra forhandlingene på Østmarksetra. Representanter fra alle partier har lagt ut selfies i naturskjønne omgivelser, men hva man har blitt enige om, har politikerne klart å holde tett om.

– Vi har ikke så mye å si før vi blir ferdig, sier Lan Marie Nguyen Berg, fra MDG.

Ti dager etter valget bestemte MDG i Oslo seg for å bruke vippeposisjonen sin til å ta fra de borgerlige makten i Oslo, etter 18 år med blått styre. Så langt virker det ikke som Nguyen Berg angrer på det.

– Jeg opplever at vi har konstruktive samtaler, sier MDG-politikeren om forhandlingene så langt.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Samarbeidsavtale

De tre partiene er avhengig av støtte fra Rødt for å få flertall.

Som Dagsavisen har omtalt, var Rødt innkalt til et møte på Østmarksetra for å diskutere en samarbeidsavtale mellom dem og det nye byrådet.

Etter det Dagsavisen erfarer er det styret i Rødt Oslo som skal godkjenne samarbeidsavtalen. De skal samles på kort varsel når avtalen er klar.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!