Se Sp-politikerens parodi på Anundsen-videoen!

Etter at justisminister Anders Anundsen la ut en skrytevideo på regjeringens hjemmesider, har ikke reaksjonene latt vente på seg. De aller fleste går i retningen av amatørmessig propaganda, gjerne med et lite hint av Kim Jong Un.

Se Anundsens omstridte video her!

Senterpartiets Geir Pollestad har imidlertid bestemt seg for å komme med et litt annerledes tilsvar, da stortingspolitikeren har lagd sin egen skrytevideo av det han har fått til på Stortinget. Sp-politikeren tar opp alle de sakene han har stilt spørsmål om, og intervjuer Sp-ansatte og Knut Storberget om jobben han gjør som leder for Stortingets næringskomité.

Sp-politikeren lastet opp videoen på sin egen Facebook-profil, og har gitt Dagsavisen RA tillatelse til å bruke den.

På justisdepartementets nettside kan du se Anders Anundsens video.

Om du ikke får opp Geir Pollestads parodi på Anundasen-videoen øverst i denne saken, så kan du se den her!

Vil skape debatt

– Jeg er veldig opptatt av å ha rene linjer mellom embetsverk og partipolitikk, og synes Anundsens video var et grovt overtramp. Det jeg synes var det beste å svare på pompøsiteten med var en parodi, så vi hadde en strålende festlig halvtime på Stortinget mens vi lagde denne videoen, sier Pollestad til RA.

Stortingspolitikeren opplyser at det er en del som allerede har tatt kontakt, noe han i utgangspunktet ikke hadde forventet.

– Det er ikke sånn at Financial Times har slått på tråden, men det er mange som har tatt kontakt ja. Det er i utgangspunkyet et alvorlig tema, og jeg synes det er viktig at vi får en diskusjon om den delen av Anundsens video som går på forholdet mellom embetsverk og partipolitikk. Vi andre politikere må ha tillit til embetsverket når vi skal inn igjen i regjering, sier Pollestad som er litt overrasket over at embetsverket har gått med på å lage videoen.