Med solid brekkjern gikk Kjetil Wang fra NCC løs på kontoret til VIF-sjef Espen Knutsen. Til høyre direktør i Kultur- og idrettsbygg Eli Grimsby.

Røsket løs parketten

65 år etter at Jordal Amfi stod ferdig i 1952, gikk endelig startskuddet for byggingen av ny arena. Mandag morgen startet mannskaper fra entreprenørern NCC arbeidet med å strippe hallen innvendig.

Utstyrt med soldide brekkjern startet de med parketten på kontoret til VIF-sjef Espen Shampo Knutsen.

Selv om kontoret ikke var ferdig ryddet og fraflyttet.

– Det spilller ingen rolle. Det viktigste er at de er i gang, sier Shampo, og ser parkettflisene fyke rundt i lokalet.

Les Tom Vestrengs «Da jeg scoret på Jordal Amfi»

Strippet

Siden Vålerenga spilte sin siste hjemmekamp på Jordal Amfi forrige lørdag, har arbeidet med å gjøre Jordal klar for riving pågått.. Det er satt opp anleggsbrakker, og byggegjerder rundt anlegget.

– Det  var veldig emosjonelt her forrige lørdag, med stappfull hall og stor stemning.  Nå bare gleder vi oss til å få ny hall. Og den blir helt rå, sier Knutsen til Dagsavisen og kikker rundt i den gamle, nærmest forfalne hallen.

Den siste uken har han sett en jevn strøm av Jordal-nostalgikere utsyrt med diverse verktøy skru løs seter, skilt, betongbiter og andre minner fra OL-hallen fra 52.

– Jordal Amfi har betydd veldig mye for veldig mange. For meg er Jordal det stedet jeg har tilbrakt mest timer i mitt liv,sier Knutsen.

Nå får de en topp moderne hall med 5.500 publikumsplasser. 

– Folk har tatt med seg det meste som det går an å få løs, sier Knutsen med et smil.

Også byggesjef for nye Jordal, direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg er fornøyd med at arbeidet endelig var i gang.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Helte historisk is på flaske

Sammen med markedssjef i Vålerenga, Glenn Jensen, hakket de to opp litt av isen, og la den i en tom isboks.

 – Når isen smelter vil vi helle den på flaske, og ta vare på den. Under åpningen av nye Jordal vil vi helle vannet ut på den nye isen for å døpe den, sier Glenn Jensen.

De siste uken er rundvantene blitt skrudd ned, reklameskilt fjernet, kontorer og garderober er ryddet.

Jordal bærer preg av å være på oppløssiden.

 – Vi vil ta en gjennomgang i den gamle hallen og se hva vi kan ta med oss over i den nye som minner, sier Eli Grimsby.

 – Det er vel ikke mye som er så mye verdt, men mange har sittet på de samme setene i mange år, så minnene er verdt mye, sier Knutsen.

– Det er mange av setene som henger sammen, så å komme hjem med 12 røde seter fra Jordal, er kanskje ikke noe kona hadde satte pris på ler Eli Grimsby.

På en av radene står et enslig sete i gjen, hvor det står skrevet FIF (Furuset IF).

– Det har fått stå i fred, ler Shampo.

Les også: Siste isdans for Jordal Amfi

Fornøyd

Nå skal alt det innvendige rives, før de store maskinene settes i sving 26. januar.

– Det som er viktig er at vi får en god avfallshåndtering av rivingen. Her må vi sortere, og det er en jobb i seg selv.  Dette gjøres på en miljøvennlig måte, sier Eli Grimsby.

Diskusjonen rundt størrelsen på hallen, og Vålerengas fasiliteter har gjentatte ganger vært opp til diskusjon. VIF mente at hallen ikke tilfredsstilte alle deres krav, og at de ikke fikk en hall for fremdiden.

Den diskusjonen er lagt død.

Nå får de en topp moderne hall  med 5.500 publikumsplasser.

– Vi er kjempefornøyde med det som nå bygges. Dette blir en topp arena, sier Knutsen, og får et bekreftende nikk fra byggesjefen.

– Det flytter inn inn veldig mye mennesker i området. Vi håper at mange av dem vil finne veien til Jordal når fasilitetene blir så bra som de blir, sier han.

 – Vi har hatt en veldig bra prosess med Vålerenga for å få til de endringene som Vålerenga har ønsket, sier Grimsby.

 – Vi har blitt hørt, sier Knutsen.

Les også: Vemodig teppefall for Jordal Amfi

Espen Knutsen har vært i en del hockeyhaller rundt om i verden, og har tatt meg seg mange ideer, særlig fra NHL til Jordal.

– Et av forslagene som jeg har fått tilsag på, er å sette setene helt inntil plexiglasset. På den måten komme publikum og spillere veldig tett på hverandre, sier Knutsen.

 – De originale tegningene har blitt forandret veldig etter at vi i Vålerenga har gått igjennom seksjon for seksjon og kommet med innspill. Innspill som er blitt tatt hensyn til, sier Glenn Jensen.

I september 2018 vil den nye haallen stå ferdig.

 – Det blir en spektakulær hall. Og det blir en hall hvor du vet at du er på Jordal.  Mye av uttrykket fra gamle Jordal blir å finne igjen i den nye arenaen, sier Eli Grimsby.