Bergen ble også satt på Michelin-kartet da Bare Restaurant mottok byens første stjerne.
– Det var på tide, sa kjøkkensjef Kristian Bretten Vangen fra scenen da han mottok utmerkelsen.
Han skrøt av råvarene i Bergen.
– Vi elsker vestkysten i Norge, sa han.
Ny stjerne til Trondheim
Restauranten Speilsalen på Britannia hotell i Trondheim får en stjerne i den nordiske Michelin-guiden.
Det skjer under ett år etter at restauranten åpnet i det nyoppussede hotellet.
Stjerne til undervannsrestaurant
Undervannsrestauranten Under i Lindesnes har fått en stjerne i Michelin-guiden.
Restauranten er Europas første undervannsrestaurant og er tegnet av Snøhetta. Den åpnet i mars 2019.
To stjerner til Renaa i Stavanger
Renaa restaurant i Stavanger går fra én til to stjerner.
– Vi har hatt restaurant i ti år, men vi flyttet for ti måneder siden, så den er som ny, fortalte kokken Sven Erik Renaa da han mottok utmerkelsen. Han sendte en hilsen til staben sin i Stavanger:
– Dere er fantastiske!
Norske Re-Naa og Svein Erik Renaa mottok to michelin-stjerner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Fra før har også restauranten Sabi Omakase i samme by en stjerne.
Fakta om Michelin-stjerner til norske restauranter i 2020
Til sammen fem norske restauranter ble tildelt nye stjerner da årets nordiske Michelin-guide ble presentert i Trondheim 17. februar.
Tildelt én stjerne:
* Speilsalen i Trondheim
* Bare Restaurant i Bergen
* Under i Lindesnes
* Omakase i Oslo
Tildelt to stjerner:
* Renaa i Stavanger (gikk fra én til to stjerner)
Beholder én stjerne:
* Galt i Oslo
* Kontrast i Oslo
* Statholdergaarden i Oslo
* Sabi Omakase i Stavanger
* Fagn i Trondheim
* Credo i Trondheim
Mister tre stjerner:
Maaemo (restauranten stengte i desember i fjor, åpner igjen i nye lokaler 24. februar).
Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen ble det brukt et arkivfoto fra restauranten da den het Omakase by Alex Cabiao. Vi presiserer at det er Vladimir Pak som nå er kokk ved restauranten, ikke Alex Cabiao.