Aldri før har flere valgt å reise med buss, bane og trikk i Oslo. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Rekord for buss og skinner

Aldri før har flere valgt å reise med buss, bane og trikk i Oslo enn hittil i 2015.

– Nå nærmer vi oss for første gang målet på fem prosent trafikkvekst, sier byråd for miljø og samferdsel Guri Melby (V). I august økte antallet reiser i sone 1, Stor-Oslo, med hele 7,8 prosent. Og de reisende er stort sett svært fornøyde.

LES OGSÅ: Setter inn ekstra innsats for å ta snikerne

Ifølge Ruters siste kundeundersøkelser har kundetilfredsheten hos dem som benytter kollektivtrafikken i Oslo, økt fra 95 til 98 prosent. Mange av reisene betales via Ruters billettapp, som lastes ned på mobilen: Den står nå for 38 prosent av omsetningen.

– RuterBillett gjør kollektivtrafikken enklere å ta i bruk og har positiv innvirkning både på kundetilfredshet, inntekter og passasjertall, sier Melby.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I mars meldte Ruter oom at det i fjor var hele 319 millioner kollektivreiser i Oslo og Akershus. Det er ti millioner mer enn året før.

Det er flest som reiser med bussen. Reiser med buss utgjør 43 prosent av det totale antallet med hele 140 millioner reiser. Deretter kommer T-banen med 27 prosent og trikken med 16 prosent. Kapasiteten i T-banenettet er snart helt sprengt.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!