Reddet Oppsal i 2. divisjons-debuten

(Oppsal - Skeid 0-0). 80 tamme minutter ble etterfulgt av masse sjanser de siste ti. Oppsal var nær tre poeng i 2. divisjonsdebuten på hjemmebane, men brente straffe syv minutter før slutt.

Av Per Erik Moen

OPPSAL ARENA (Dagsavisen): - Jeg er skuffet. Vi jobber og sliter, men får ikke ballen i mål. Defensivt er det derimot helt OK, sa Skeids hovedtrener Ørjan Valla til Dagsavisen etter kampslutt.

– Vi kunne stjålet alle tre poengene, men uavgjort er greit for oss. Dette var vår første kamp på dette nivået. Defensivt er vi gode, offensivt trenger vi nok tre, fire kamper før det setter seg, sa Oppsals trener Gisle Olsen.

I den første omgangen gikk mye på tomgang. Gledelige 403 personer var møtt fram, langt de fleste med hjerte for det nyopprykkede hjemmelaget. Men det ble snakket om en kjedelig førsteomgang blant tilskuerne i pausen.

En annen av Skeids trenere, eviggående Stig Mathisen, sa til Dagsavisen i pausen:

– Svak omgang. Dette laget må vi klare å slå.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kanonskudd og klasseredning

Nærmest nettkjenning i denne førsteomgangen kom Skeids beste spiller, Ridouan Essaeh. Først etter 18 minutter, med et hardt skudd etter corner. Hjemmelagets keeper reddet fint til ny corner. På overtid, fyrte samme Essaeh en druser i tverrliggeren.

0-0 til pause.

Apropos Oppsals keeper; Mathias Eriksen Ranmark. Merk navnet!

20-åringen reddet Oppsal i hans og klubbens 2.divisjonsdebut. Han følger pent opp tradisjonen som burvokter av klasse, etter at brødrene Faye Lund, Jacob (LSK), og  Julian (Rosenborg) har forlatt klubben.

Spesielt så vi ungguttens talent etter 68 minutter. Skeids nevnte Ridouan Essaeh sendte avgårde et nydelig skudd fra 16 meter. Med tydelig adresse krysset. Men Oppsals keepertalent på 193 centimeter, var på mirakuløst vis oppe og slo det harde skuddet til corner. Klasseredning.

Brente straffesparket

Syv minutter før slutt fikk hjemmelaget en nokså tvilsom idømt straffe. Skeids spillere protesterte heftig og lenge mot dommeren. Keeper Idar Nordby Lysgård gjorde sitt for å stresse hjemmelagets eksekutør, Shàresh Ahmadi. Oppsalspillerens valg av hjørne ble lest av Skeids keeper. Og uten nok fart i skuddet fra straffemerket, ble det forholdsvis lett match for Skeids burvokter.

Ahmadi ble så lagt i bakken inne i Skeids straffefelt to minutter før ordinær tid var ute. Men da viftet dommeren spillet videre.

I de fire overtidsminuttene presset Skeid på. Fikk tre cornere, og manglet kun det forløsende lange beinet på flere innlegg.

0-0, slutt.

– Vi så et stort keepertalent i deres keeper, sa vi til Oppsals trener etter kampslutt.

– Ja, bevares. Han har nok allerede et høyere nivå inne. Vi er innstilt på at han forlater oss, men satser på at vi iallfall beholder ham denne sesongen, sa trener Gisle Olsen.

Joe Hart som forbilde

Mathias Eriksen Ranmark kom ut fra garderoben for å slå av en prat. Det var en selvsikker ung herremann vi møtte.

– Joda, jeg er fornøyd med kampen. Fint å unngå baklengs. Og, jeg er enig i at det var klasse over den redningen min etter 68 minutter som du spør om, sier Manglerud-gutten til Dagsavisen.

Treneren er redd han mister deg til en større klubb?

– Det er også min klare ambisjon. Først til spill i toppdivisjonen her hjemme, deretter i en større liga..

Har du en favorittkeeper?

– Ja, Joe Hart i Manchester City, favorittklubben min.

Morfar er VIF-legende

Og, ja, mange likhetstrekk er det med den engelske landslagskeeperen. Vi ser også trekk av morfar Leif Eriksen (VIF-legende), og onkel Bengt (tidligere toppspiller, nå tv-kommentator) i øyne og vesen til Oppsals talentfulle keeper.

– Jeg har jo litt å slekte på, avsluttet den utadvendte Oppsal-keeperen.

Skeid skal spille 4-4-2 denne sesongen. Men da det ene spissvalget, David Tavakoli, måtte prioritere annen jobb, valgte Skeid å komme ut i 4-5-1-formasjon.

– Nå venter to hjemmekamper. Først cupkamp mot Strømmen (onsdag), så Ullern i serien (lørdag). To kamper hvor vi må prestere bedre offensiv fotball enn i denne kampen, var avskjedsordene til trener Ørjan Valla.

For Oppsal venter to bortekamper. Onsdag mot FK Tønsberg i cupen. Kjelsås venter på Grefsen Stadion søndag 17. april.

2. divisjon, avdeling 1.

Oppsal - Skeid 0-0

Oppsal Arena: 403 tilskuere.

Dommer: Shervin Heydary, Ridabu IL. Gule kort: Hulleberg, Edgren, Oppsal. Ahmad, Steinbakk-Olsen, Rongved, Skeid.