Raymond Johansen: Oslo åpner skolene etter planen

Oslo kommune tar sikte på å følge det nasjonale opplegget for å åpne skolene og barnehagene.

Saken oppdateres

Det opplyste byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse onsdag ettermiddag om retningen for Oslo framover i koronakrisen. 

Dermed er planen at barnehagene i Oslo åpner fra 20. til 27. april, mens skolen og aktivitetsskolen for 1. til 4. klasse åpner 27. april.

– Før vi kan åpne, er følgende helt avgjørende: at smitteutviklingen i byen fortsetter å være under kontroll, at skolene og barnehagene har tilstrekkelige smitteverntiltak, at foreldrene, lærere og ansatte i barnehagen føler seg trygge, og at Oslos befolkning fortsetter å følge smittevernreglene, sa Johansen.

– Det bor 215 000 mennesker bare i de fire sentrumsbydelene våre, så fort de går ut av døra er de tett på veldig mange andre menneske i byen. Vi må gjøre andre tiltak for å beskytte vår befolkning enn det mindre kommuner må.

Les også: Stein (62) var koronainnlagt: – Det var skremmende å se på

Skjenkeforbud opprettholdes

Oslo kommune forbyr fortsatt alkoholservering, som ett av flere tiltak mot spredning av koronasmitte.

Oslo viderefører serveringsstopp for å oppfylle de nasjonale kravene til serveringsbransjen, fortalte han.

– De stedene som holder stengt, må fortsatt holde stengt. Skjenkingen av alkohol vil ennå ikke begynne. Dette fortsetter å ramme en stor næring i Oslo. Uteliv, restauranter og kultur er utrolig viktig for byen vår, og vi fortsetter å betale en høy pris for å stoppe smitten, sa byrådslederen.

Byrådslederen oppfordrer fortsatt til hjemmekontor.

Les også: Faktisk: Dette vet vi om Dagbladets omstridte reportasje fra Grünerløkka