Politiet om drapet på Majorstuen: – Svært alvorlig

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Majorstuen og opplyser at den viser at det dreier seg om en svært alvorlig sak.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter at en mann ble funnet knivdrept i en leilighet på Majorstuen mandag.

Tirsdag har Oslo-politiet fått en foreløpig obduksjonsrapport av offeret.

– Den underbygger helt klart det vi har sagt tidligere, at vi står i en drapssak. En svært alvorlig drapssak, sier Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NRK.

Mens politiet leter etter en ukjent gjerningsmenn er det svært interessert i tips fra publikum.

Ber om tips

To kamerater av avdøde forlot mandag morgen en leilighet på Majorstuen, der en mann i 20-årene ble funnet knivdrept fire timer senere.

– Mannen som ble drept, bodde i leiligheten på Majorstuen sammen med tre kamerater. To av dem har forklart at de forlot leiligheten omtrent samtidig, cirka klokka 7.50. Vi er derfor spesielt interessert i tips og observasjoner fra dette tidspunktet og fram til han ble funnet rundt klokka 12.15, sa Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tirsdag.

Politiet er også interessert i observasjoner som er gjort i forkant og etterkant av dette tidsrommet. Politilederen sier at slik drapssaken står nå, er informasjon fra publikum særlig viktig. Politiet har opprettet et nytt tipsmottak, der det også kan sendes inn bilder og film.

Hun la til at politiet ikke har noen grunn til å tro at gjerningsmannen er til fare for andre.

Etterforskning over tid

Mannen i midten av 20-årene ble erklært død på stedet da han ble funnet i sin leilighet. Ifølge TV 2 ble han påført svært mange knivstikk.

– Ingen er pågrepet, og ingen er mistenkt eller siktet. Det foregår en omfattende etterforskningsinnsats, men vi har ikke noe gjennombrudd i saken. Vi legger opp til å kunne håndtere en større etterforskning over tid, sier Metlid.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navn og bilde av avdøde, av hensyn til etterforskningen.

– Vi gjør en løpende vurdering av det fremover, men legger det altså ikke fram nå, annet enn at vi bekrefter at han er fra Østfold og bodde og jobbet i Oslo, sier hun.

Kay Lund-Pettersen i Øst politidistrikt opplyser til Smaalenenes Avis at avdøde er fra Mysen. Ifølge TV 2 hadde mannen en sentral rolle i Mysens fotballag, og lagets kamp tirsdag ble utsatt. I stedet ble det holdt en minnestund i klubbhuset.

Knivran i nærheten

Politiet kartlegger opplysninger fra området der leiligheten ligger, blant annet ved å sjekke tilgjengelig overvåkingsmateriale, gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser og foreta vitneavhør.

– Vi jobber intenst med å gjennomgå videoopptak. Det er en prioritert oppgave, bekrefter Metlid.

Det blir også undersøkt om drapet kan ha sammenheng med andre hendelser i området samme dag, blant annet et knivran mandag morgen.

Klokka 8.10 meldte politiet at en person ble fratatt en telefon og en skinnmappe i en garasje i Essendrops gate. Gjerningsmannen truet med kniv. Han beskrives som cirka 170 centimeter høy med brune øyne. Han hadde på seg en svart caps eller lue og mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

– Det er en hendelse vi er kjent med og som vi kartla ganske raskt. Det er en naturlig å sjekke andre hendelser i området når vi får en drapssak. Men vi har ikke grunnlag for å si om det er en sammenheng, sier Metlid til NTB.

Fortsetter på åstedet

Tirsdag morgen gjennomgikk kriminalteknikerne undersøkelsene som ble gjort på åstedet i Arbos gate. Leiligheten er gjennomgående og ligger i første etasje i en bygård like ved Majorstuen skole.

– Sporsikring og arbeid på stedet var høyt prioritert i går, og det fortsetter vi med i dag. Men vi har ingen ting vi kan gå ut med, sier hun.

Mannen skulle vært på jobb rundt klokka 9 mandag, men møtte ikke opp.

(NTB)