Politiet måtte kjøre tre 15-åringer til legevakt

Tre ungdommer ble kjørt til legevakten etter å ha blitt funnet alene og bevisstløse i veikanten. Politiet på Manglerud forteller om mye fyll i helgen.

– Samtlige ble funnet bortimot bevisstløse ute i det kalde været, dette kan gå riktig så galt, skriver forebyggende enhet på Manglerud politistasjon på sin Facebook-side mandag formiddag.

De tre ungdommene skal ha kjøpt sprit av en sprittaxi i Oslo. Nå oppfordrer forebyggende enhet på Manglerud politistasjon foreldre til å følge med på hva barna gjør i helgen.

Manglerud politistasjon dekker områdene bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kommer kjørende med smuglersprit

Politiførstebetjent Jane Bechmann Dahl sier til Dagsavisen at politiet kjenner til flere såkalte sprittaxier.

– Mange ungdommer har et telefonnummer til en slik sprittaxi og bestiller varer. Vi kaller det sprittaxi fordi alkoholen selges fra personer som ofte kommer kjørende med varene i bil man ønsker å kjøpe.

Bechmann Dahl forteller at sprittaxiene som regel selger smuglersprit.

– Alkoholen er i de fleste tilfeller mest sannsynlig smuglervarer, noe som kan være farlig å drikke.  Det finnes flere slike selgere, sier politiførstebetjenten.

Avsluttet fester

sin Facebook-side skriver politiet at de i helgen har måttet bruke mye tid på ungdomsfyll og problemer i forbindelse med dette.

I tillegg til å hjelpe bevisstløse ungdommer har de måttet avslutte tre fester hvor det var ungdommer fra 15-18 år.

– To av festene fikk vi avsluttet før noen negative hendelser brøt ut, på en av festene brøt det ut slagsmål. Her var det også opp imot 30 ubudne gjester som nektet å forlate når festhaver ønsket dette.

Ifølge Manglerud-politiet er antallet hjemme-alene fester noe som går i bølger gjennom flere år.

– Vi opplever en økning igjen nå, sier Jane Bechmann Dahl.

LES OGSÅ: Mindreårige jenter ruller med russen

– Ikke drikk alkohol før du er 18

De avslutter innlegget med å oppfordre ungdom og foreldre til å ikke kjøpe eller drikk alkohol du ikke vet hvor kommer fra og ikke drikk alkohol før du er 18 år!

– Foreldre, vær trygge voksenpersoner, vit hvor din ungdom skal og dobbeltsjekk gjerne med foreldrene til din ungdoms venner at informasjonen stemmer. Gjør også tydelige avtaler, så din leilighet eller ditt hus slipper å bli brukt som festlokale for ungdom under 18 år, skriver politiet.