SKUTT: Forrige torsdag fikk politiet melding om at en person ble skutt i Sørkedalsveien nær Majorstuekrysset. Senere viste det seg at en annen person som ble funnet med skuddskader på Etterstad, også hadde blitt skutt på samme adresse.

Politiet etterlyser mann i rød caps etter Oslo-skyting

Politiet i Oslo går ut med et videoopptak av en mann i rød caps, som de ber melde seg i forbindelse med skyteepisoden på Majorstuen sist uke.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personen i rød caps som ble observert i forbindelse med skyteepisoden i Sørkedalsveien cirka klokka 8.15 torsdag 27. juli, heter det i en pressemelding fra politiet.

Det var to skyteepisoder i Oslo med få dagers mellomrom som er blitt satt i sammenheng med hverandre, 22. juli på Grünerløkka og 27. juli på Majorstuen.

Til sammen er fire personer siktet i de to sakene, hvor til sammen tre personer ble skadd. Ingen av dem fikk livstruende skader.

En 31 år gammel mann er varetektsfengslet etter skyteepisoden på Grünerløkka i Oslo. Samtidig er en mann som er siktet for skytingen på Majorstuen, løslatt.

Les også: Politiet tror tidligere drapsdømt skal stå bak skyting i Oslo

Drapsdømt 

De involverte i de to skyteepisodene er tidligere dømt for alt fra grovt ran og narkotikaforbrytelser til drap og drapsforsøk, skriver VG. Ifølge samme avis var foranledningen til de to skyteepisodene at en tidligere drapsdømt 31-åring hadde mistet et stort hasjparti. Han skal ha følt seg presset til å ta grep, og flere skyldte ham også en større sum penger.

Etter det avisen får opplyst, var det 31-åringen som ble pågrepet forrige fredag og som politiet mener står bak skytingen både på Grünerløkka og Majorstua.

Den første av de to skyteepisodene i Oslo skjedde lørdag 22. juli i nærheten av parken Birkelunden på Grünerløkka. En mann ble alvorlig såret, og ifølge VG er dette en 30-åring som ble bortført på Ljan på Nordstrand i fjor høst. Han er nå siktet for bevisforspillelse, opplyser hans forsvarer, advokat John Arild Aasen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Endret siktelsen

Ingen var pågrepet i denne saken fram til nye skudd ble avfyrt på en adresse i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo 27. juli. Ifølge VG bor en 26-åring i leiligheten der skytingen skjedde. En 33-åring tok ifølge avisen drosje til leiligheten, og begge endte opp med å bli skutt og såret. Samme kveld ble de siktet for medvirkning til forsøk på drap og snart overført fra sykehuset til arresten.

Advokat Tor Even Gjendem sier til NTB at hans klient ikke bor i leiligheten i Sørkedalsveien, men at han ble tilkalt til gjerningsstedet av sin nevø på morgenkvisten.

– Da min klient kom dit, valgte han å ringe etter ambulanse fordi slektningen hadde skuddskader, sier Gjendem til NTB.