Nyheter

Plan og bygg valgte kunst framfor kunstgress

Plan- og bygningsetaten har avvist søknaden om å legge kunstgress på Klosterengas grusbane. – Faller du på grus så faller du hardt, konkluderer Sterlings fotballtrener, Mohamed Fariss.

Etter klagestormen fra nabolaget er det nå bestemt at grusbanen på Klosterenga skal forbli nettopp det, en grusbane.

Naboene har blant annet påpekt at plassen i dag blir brukt til flere typer idrett enn fotball, og at kunstgress verken passer inn med den planlagte skulpturparken til kunstner Bård Breivik eller den planlagte åpningen av Hovinbekken. De har klaget på at det i dag går en sti over banen som vil bli berørt av den planlagte naturstensmuren som skulle omkranse banen samt at det grønne plastdekket kan komme til å skade miljøet. Plan- og bygningsetaten har altså lyttet til bekymrede beboere, men siste ord i saken er ennå ikke sagt.

Kommentar: "Sorry, sutrete naboer, dere for null sympati fra meg"

Klager på vedtaket

Kunstgressbanen er nemlig allerede finansiert i bystyrets reviderte budsjett fra 2017. Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), skriver til Dagsavisen at Bymiljøetaten kommer til å klage på vedtaket.

– Dette har tatt for lang tid allerede, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at Sterling og alle i nærmiljøet får den banen politikerne i Oslo har lovet dem.

Ett av argumentene mot den planlagte kunstgressbanen er, som nevnt, den nå avdøde kunstneren Bård Breivik sin visjon om en skulpturpark akkurat her, også omtalt som «Østkantens svar på Vigelandsparken».

Steinsamlingen fra kunstnerens egen Citadell-utstilling skal utgjøre selve grunnstammen i parken, som byrådet nå foreslår å gi 60 millioner kroner til for å ferdigstille. I kunstgress-avslaget skriver Plan- og bygningsetaten at «Vi kan ikke se at muren på noen måte kan anses å være et skulpturelt element etter Bård Breiviks visjon.»

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre Oslo-sider her!

Vondt å falle på grus

– Faller du på grus så faller du hardt, forklarer Mohamed Fariss. Barne- og ungdomsarbeideren som i fjor ble kåret til årets Oslo-borger for sin innsats med flerkulturell ungdom på fotballbanen, syns fotballklubben Sterling burde blitt prioritert over kunstinteresserte naboer. Han påpeker at bydelens unge sliter med både fattigdom og utenforskap.

– Det er greit at man har en interesse for kunst og skulptur, jeg respekterer det. Likevel bør man alltid prioritere et reelt behov, sånn som kunstgress som gjør at vi kan spille fotball året rundt, sier han.

Les også: Tøyen tapte for Cola – vil ha leserforslag til nytt navn på Jallasprite

For dyrt å ta buss

Sterling fikk tidligere lov til å bruke banen på Jordal kunstgressbane, men etter at utbyggingen startet der har klubben måttet spille på Ekeberg.

– Jeg prøver å motivere ungdommene, og en fotballbane er et godt verktøy. Vedtaket gjør det vanskelig for meg, blant annet fordi vi må fortsette å reise helt til Ekeberg for å få spilt. Vi får ikke inkludert familiene til spillerne, for mange her blir det for dyrt for en hel familie å ta bussen opp dit bare for å se på en trening, avslutter han oppgitt.

Les også: Tidligere Rosenborg-spiss tar over Lyn (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen