Pettersen sikret Skeid-seier med hat-trick på syv minutter

(Skeid - Vidar 3-0). Skeid fikk en tøff førsteomgang hjemme mot Vidar, men i andreomgang snudde det, og Stian Pettersen ordnet seieren med tre mål på syv minutter.

Bilde 1 av 0

NORDRE ÅSEN  (Dagsavisen): Fire kamper, 12 poeng og 13-0 i målforskjell. Det er fasiten for Skeid på hjemmebane så langt denne sesongen. Mens laget ennå ikke har vunnet på bortebane er de ustoppelige på Nordre Åsen.

– Vi holder fremdeles nullen på hjemmebane. Det er veldig bra, poengterer Tom Nordlie overfor Dagsavisen etter kampslutt.

– Jeg står og skriker på spillerne når vi leder 3-0 og kampen er snart slutt, så folk må jo tro jeg er gæren, men jeg ville ikke få et baklengs der, smiler Nordlie.

Etter kampen var det Stian Pettersen alle ville ha en bit av. Fra 65. til 72. minutt scoret vingen tre ganger og avgjorde kampen i Skeids favør med et såkalt ekte hat-trick.

* 1-0 kom etter ett innlegg fra Sulayman Bojang som Pettersen forlenget inn i nota

* Fire minutter senere spilte Mesut Can igjennom angrepskollegaen og Pettersen satt iskaldt inn 2-0.

* Tre minutter senere punkterte han kampen. Nok en gang var det Mesut Can som var nest sist på ballen, og selv om Pettersen hadde med seg alternativer kunne han ikke la sjansen til å score hat-trick gå fra seg og var like iskald, nok en gang.

– Jeg hadde ti fantastiske minutter der hvor alt gikk inn. Det er veldig gøy, og også veldig viktig for meg og få noen mål. Dette var skikkelig moro, sa en fornøyd Pettersen til Dagsavisen i garderoben etter kampslutt.

Skremmeskudd etter ett minutt

Men det skulle bli en lang vei fram til avgjørelsen i lørdagens kamp.

Før kampen lå Vidar kun ett poeng bak Skeid, så mye stod på spill da rogalendingene kom på besøk til en sommerkledd hovedstad. Men varmen  så ikke ut til å legge noen demper på energinivået hos de to lagene, og allerede etter ett minutt burde gjestene ha tatt føringen. På et frispark sentralt i banen fikk Andreas Haukland Westlye headet ballen videre til Jostein Ekeland som fikk stå helt alene. Ballen var så godt som ferdigscora og Ekeland skulle bare sette pannebrasken til for å sende Vidar i føringen, men spissen bommet regelrett på hodestøtet og det eneste han oppnådde var å vekke Tom Nordlie.

– Dette har vi snakka om i to dager, var Nordlies klare melding til spillerne om markeringssvikten etter bare ett minutt.

Stian Pettersen var glad for at Skeid ikke kom bakpå umiddelbart.

– Det er så viktig å få det første målet i denne avdelinga synes jeg. Og der kunne de fort ha tatt ledelsen, da ville oppgaven blitt mye tøffere, innrømmer Pettersen som erkjenner at de hadde litt tur.

To minutter senere kombinerte Hassan Mohamed Yusuf og Mesut Can ute på venstresiden og Yusuf fikk til slutt av gårde en avslutning som gikk rett i klypene til Bjarte Christian Egeland.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

– Årsverte i førsteomgang

En gledelig nyhet for alle Skeid-supportere var at David Tavakoli spilte fra start, og etter fem minutter forsøkte han seg med et hodestøt som gikk til side for mål. Etter dette roet kampen seg i form av sjanser, men det var en intensiv kamp som kostet krefter i den stekende Oslo-sola. Etter omtrent en halvtime hadde både Mesut Can og Tavakoli skuddforsøk som aldri ble gode nok. Etter 35 minutter var forsøkte den tidligere Molde og Viking-profilen Makhtar Thioune seg med et langskudd som skremte de fremmøtte, men Emil Fiskvik så ut til å ha god kontroll i det ballen seilet til side for mål.

I en førsteomgang der lite stemte for Skeid og Vidar stadig var skumle på dødballer fikk Skeid en gedigen sjanse etter 37 minutter. Vidar-forsvaret misforstod hverandre da en lav ball ble slått inn i feltet. Ingen av Vidar-spillerne tok affære og til slutt endte ballen opp hos Stian Pettersen. At dette skulle bli hans dag trodde han nok neppe da han klinket ballen i stolpen. Sjansen vart imidlertid ikke over med dette. For returen trillet rett ut til Tavakoli, og med et utspilt Vidar-keeper var det kun Bjørnar Holmvik som stod mellom Tavakoli og det tomme målet, men Skeid-spissen maktet ikke å få ballen forbi Vidar-forsvareren.

– Jeg kunne hatt fire i dag, smiler en småsjokkert Stian Pettersen da han snakker om situasjonen etter kampen.

– Det er jo ganske utrolig at ingen av oss scorer der, påpeker han.

Til tross for den gode muligheten på tampen var det ingen god omgang for Skeid, det synes heller ikke Nordlie.

– Det er årsverste i førsteomgang. Det sitter ikke formasjonsmessig eller taktikkmessig. Vi gjør ikke det vi har blitt enige om å gjøre. Vi er ikke på. Jeg var ganske sinna i pausen og vi får justert litt til andreomgang og etter pause spiller vi veldig bra og de har egentlig ingenting å komme med, sier Nordlie.

Spilte godt mot gamleklubben

Nordlie valgte også å gjøre ett bytte etter pausen. Han tok ut Henning Tønsberg Andresen og satte inne Sander Flåte, som kom til Skeid fra nettopp Vidar i fjor.

– Jeg hadde blitt ganske skuffa om jeg ikke hadde fått spille noe i dag, sier Flåte til Dagsavisen etter kampen og han innrømmer at det var spesielt viktig å vinne denne kampen.

– Hadde vi tapt her så hadde jeg fått høre det, for å si det sånn. Så dette var veldig viktig, ler han og fortsetter:

– Det er jo mange kompiser og jeg snakka med noen før kampen og de sa at de skulle ta meg, så jeg spilte meg leggbeskyttere for å si det sånn. Det var veldig deilig at vi slo dem, smiler han lurt.

Flåte var også godt fornøyd med egne prestasjoner i kampen og synes det var et steg i riktig retning for seg selv.

– Jeg har ikke vært i spesielt god form i det siste, jeg har slitt med energinivået, men i dag fungerte det kjempebra, slår han fast.

Med Flåte på banen og en solid pauseprat samt noen justeringer fra Nordlie serverte Torshov-gutta en fantastisk andreomgang.

Ropte på straffe

Vidar sendte ut et lite skremmeskudd fem minutter ut i omgangen, nok en gang på dødball, men etter dette handlet det kun om Skeid. Ti minutter ut i andreomgangen var det Skeids tur til å forsøke seg på en dødball. Rettere sagt, et hjørnespark. Ballen ble slått inn på første stolpe der Can kom og flikket ballen videre bakover i feltet. Til slutt havnet den hos midtstopper Kim Skogsrud som fra fem meter blåste ballen over mål. Nok en stor Skeid-sjanse i vasken, men det begynte å ligne noe.

Noen få minutter etter dette skulle det også komme et forvarsel om hva Vidar kunne vente seg av Can og Pettersen. Ballen fra Can var god og Pettersen hadde mye plass inne i 16-meteren, men mottaket ble for dårlig og det ble aldri noen ordentlig målsjanse ut av det.

Etter 60 minutter så Sander Flåte for seg de store overskriftene da han forsøkte seg med et slags brassespark. Det ble dessverre ikke all verden til treff, men det endte til slutt med et nytt hjørnespark for Skeid.

Nok en gang skapte vertene trøbbel og etter mye fram og tilbake inne i feltet fikk til slutt Skeid av gårde en avslutning. Ballen traff en Vidar-spiller på streken og Skeids spillere og trenere ropte på hands.

– Den er soleklar, konstaterer Nordlie.

Dommer Stian Røvig Sletner var ikke like overbevist og vinket spillet videre.

Etter hands-situasjonen var stemningen mildt sagt muggen på sidelinja og Nordlie og Vidar-spiller Kristian Høvring havnet i en mindre hyggelig diskusjon. Men humøret skulle kjapt bli bedre, i hvert fall for Tom Nordlie. For etter denne situasjonen fulgte Pettersens ti magiske minutter. Slikt hjelper.

Straffebom

Bang, bang, bang og Skeid leda 3-0. Kampen var i realiteten avgjort og Nordlie hadde slengt innpå Johannes Andres Nunez Godoy til fordel for David Tavakoli for å få mer kontringsstyrke. Og det fikk han. Med omtrent et kvarter igjen på klokka var ikke dommer Sletner i den minste tvil da Godoy ble klokkeklart felt innefor 16-meteren. Mesut Can, med to målgivende pasninger kunne krone dagen med en scoring, men straffesparket satt han utenfor, nede til venstre.

– Det irriterer meg at vi ikke scorer på straffa, innrømmer Nordlie.

Vidar hadde veldig lite å komme med i andreomgang, i det 82. minutt klarte nesten Martin Hummervoll å krige seg inn i Skeid-forsvaret, men ballen ble for lang og Fiskvik var først inn og fanget ballen før Hummervoll rakk å avslutte. Det var det nærmeste Vidar var å skape en målsjanse i løpet av de siste 45.

Skeid på sin side produserte flere gode kontringer, men klarte ikke å pynte ytterligere på resultatet.

– Vi har noen gode kontringer der som vi fort kunne ha scoret på, sier Nordlie som kort oppsummerer kampen slik:

– Det var en veldig dårlig førsteomgang. Andreomgangen er strålende. Vi har flere gode sjanser, de skaper ingenting i andreomgang så vi vinner fullt fortjent.

Dagens mann hadde sett den samme fotballkampen som sin sjef.

– Vidar er et lag med god struktur og i førsteomgang sliter vi med å få til det vi har prata om. De har noen muligheter i første. Spesielt den helt i starten, men vi rir av stormen og det er det det handler om. Så spiser vi oss gradvis inn i matchen og tar helt over til slutt, sier Stian Pettersen.

PS: Kevin Mankowitz kom inn og spilte de siste fem minuttene. Mankowitz har vært ute med skade i lengere tid, men begynte å trene igjen for en og en halv uke sida

2. divisjon avdeing 2 lørdag

Skeid – Vidar 3-0 (0-0)
Norde Åsen: 210 tilskuere.
Dommer: Stian Røvig Sletner.
Assistentdommere: Yahya Swajet og Silje Elisabeth Thoresen.

Mål: 1-0 Stian Pettersen (65), 2-0 Stian Pettersen (69), 3-0 Stian Pettersen (72).
Gult kort: Mesut Can, Skeid.
Makhtar Thioune, Vidar.

Skeid: Emil Fiskvik – Kim Eugen Skogsrud, Tom Even Skogsrud, Ayoub Aleesami, Sulayman Bojang – Mohammed Mahnin, Hassan Mohamed Yusuf (Kevin Mankowitz, 88), Henning Tønsberg Andresen (Sander Flåte, 46) - Stian Kommandantvold Pettersen, David Tavakoli (Johannes Andres Nunez Godoy, 67), Mesut Can.

Vidar: Bjarte Christian Egeland – Emil Vian Randulff, Daniel Berntsen, Bjørnar Holmvik – Georg André Danielsen (Petter Larsen Stolsmo, 73), Anders Haukland Westlye, el Hadji Makhtar Thioune (Arne Ravndal, 80), Jostein Ekeland, Martin Hummervoll – Christian Jæger Landsnes (Martin Haaland, 35).