Daglig leder Eva Stenslund Thorsen er kjempefornøyd med nye lokaler. FOTO: HILDE UNOSEN

På plass i nye lokaler

Klokka tre i natt var de endelig klar for åpning. I dag har Tronsmo åpnet sine nye lyse lokaler rett rundt hjørnet fra der de har holdt til siden 1973.

 

Se flere bilder fra nye Tronsmo i bildeserien over!

I juni ble det klart at Tronsmo fikk nye lokaler, rett rundt hjørnet for der den tradisjonsrike bokhandelen har holdt til siden 1973. Det hadde da gått tre måneder siden de mottok det første urtkastelsesbrevet fra Entra.

I dag kunne daglig leder Eva Stenslund Thorsen endelig ønske velkommen til nye moderne og lyse lokaler i Universitetsgata. 

 Jeg var hjemme halv tre i natt. Og har jobbet 14 timer hver dag siden torsdag, men nå er alt på plass bortsett fra tidskriftene, sier Stenslund Thorsen til Dagsavisen rett etter åpningen.

Det skapte storm da eiendomsgiganten Entra A/S i mars sa opp leiekontrakten med Tronsmo Bokhandel i Kristian Augusts gt 19. Bokhandelen fryktet for sin framtid, og saken engasjerte både partiledere og lokalpolitikere. Men nå ser framtiden lys ut.

Alle er kjempefornøyde. Dette er jo et helt annet lype lokale: Stort og lyst. Det kunne ikke ha blitt bedre, sier Stenslund Thorsen.

LES OGSÅ: Massiv Tronsmo-støttes i sosiale medier

«Butikken har blitt rålekker»

Og gratulasjonene tikker inn på bokhandelens Facebook-side i formiddag:

«Lekkert! Gratulerer så mye med lykkelig løsning på det som begynte som en tragedie», skriver Jorun Følling.

«Gratulerer! Butikken har blitt rålekker. Bra jobba, alle sammen», skriver Silje Tretvoll og forlaget Oktober lover å ta turen:

«Gratulerer fra alle oss i Oktober! Så utrolig fint det har blitt! Vi får lyst til å snoke i hyllene nede hos dere hele resten av dagen».

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Egen barneavdeling

I de nye lokalene i Universitetsgata har det også blitt plass til en egen barneavdeling. Det er Eva Stenslund Thorsen veldig glad for.

– I de gamle lokalene hadde vi bare en liten krok med barnebøker, nå har vi fått et eget rom som Anna Fiske har dekorert. Her kan vi også invitere forfattere og ha opplesninger, sier hun.

De gamle lokalene var blitt slitte. Men siden Entra ikke ønsket å forlenge leieavtalen var ikke daglig leder Stenslund Thorsen veldig interessert i å pusse opp. Men litt rart synes daglig leder det var å ikke gå til lokalene i Tullinløkka i dag.

– Da jeg kom hit i dag tidlig føltes det litt som om vi bare var på besøk. Vi har mange fine minner fra Tullinløkka, sier Eva Stenslund Thorsen.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!