Nyheter

Oslos nye storstue åpner: Alternative Vega Scene

Med kino, teater, mat og prat som konsepter, åpner Oslos nye kulturhus, Vega Scene i helgen.

Det blir ikke akkurat de store publikumsfilmene du ser på Colosseum, eller teaterforestillingene du går på Folketeateret eller Nathionalteateret for se, du vil finne på Vega Scene, som ligger i Hausmanns gate, ved Hausmania og Akerselva, i det som inntil nylig var et hull i gata med adresse Hausmannsgate 28-32.

Bakgrunn: Utbygger positiv til Vega Scene

Byggeplass

– Vi skal drive med alternativ kino og teater, kombinert med mat og prat, sier markeds og kommunikasjossjef ved Vega Scene, Ida Johannessen, til Dagsavisen.

Fortsatt er bygget preget av at det er en byggeplass, og overalt var det håndverkere som jobbet mot klokka for å få alt ferdig til åpningen lørdag.

– Det ser kaotisk ut, men vi blir klare til åpningen, sier markedssjefen med et smil.

Vegas Scene blir et kulturhus, med teatersal, og tre kinosaler med kapasitet fra 74 til 181 plasser.

– Dette skal være en alternativ kino som plasserer seg mellom Cinemateket og Kunstnernes Hus, sier programsjef Truls Foss, som har fått satt opp den norske filmen «Harajuku», med Nicolai Cleve Broch og Ines Høysæter Asserson i hovedrollene.

– Vi legger opp til flere faste konsepter som knøttekino for de mellom to og fem år i helgene, seniorkino, og skrekkfilmer, for å nevne noe. Konseptet med skrekkfilm er noe jeg gleder meg til å utbrodere og utforme, sier programsjefen.

– Et annet konsept er norsk på mandan’n. Ikke nødvendigvis filmer som er kinoaktuelle, men filmer som har gått for et par år siden. Vi vil invitere filmskaperne til å møte publikum, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Teater

Første forestilling som settes opp med premiere 7. november er «0+0=4», en monolog om norgeshistoriens groveste justismord, og om likhetene mellom dem. Første egenproduserte forestilling er «Goliat», som har premiere 1. desember.

Kokkegruppen Lava Oslo, med blant annet kokkene Even Ramsvik og Tom Victor Gausdal står bak matkonseptet på Vega.

– Vi står for bærekraftige konsepter, kortreist mat, og vi liker å gjøre ting tilgjengelig med hyggelige priser og god atmosfære, sier daglig leder Even Ramsvik til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen