Mudassar Kapur får gode skussmål fra lederen av Høyres valgkomité. I dag leverer de sin innstilling - og Kapur får tillitt og plass i Høyres topplag. FOTO: FREDRIK BJERKNES

Oslopolitiker Mudassar Kapur på vei inn i Høyres ledelse

Oslopolitiker Mudassar Kapur innstilles som sentralstyremedlem. Tina Bru blir ny kvinnepolitisk leder.

– Mudassar er et opplagt valg. Han har en god trackrecord i partiet, han er en uredd politiker som tør å gå ut med viktige standpunkt i vanskelige saker, han leverer god politikk på integrering og han er en meget god representant for Oslo Høyre i partiet, sier leder av Høyres valgkomité, Sveinung Steinsland til Dagsavisen.

Les også: Kalte Raymond pompøs, men det var Høyre som foreslo «byregjering» først

Ledelsen på valg

Han har hatt oppdraget med å finne Høyres nye topplag. Det har ikke bare vært en lett jobb. – Det er overraskende mange talenter i Høyre, men vi har landet ned på en enstemmig innstilling, og jeg er veldig glad for at Kapur er innstilt. Han er jo som den amerikanske drømmen: Han er andregenerasjons innvandrer, han har jobbet i Høyre, for Shell og SOS-barnebyer, og allerede i sin første periode på Stortinget har han markert seg som en rikspolitisk stemme, sier Steinsland.

Valgkomiteens innstilling legges fram i dag og den skal vedtas på Høyres landsmøte i april. Hele ledelsen i Høyre står til valg, men det er lite som tyder på de store overraskelser i Høyres ledertrio. I går kveld skrev Dagens Næringsliv at Tina Bru blir kvinnepolitisk leder etter Julie Brotkorb.

– Jeg kan bekrefte at det stemmer, sier Stensland til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Klar for jobb

– Det er veldig hyggelig å få denne tilliten fra valgkomiteen. Hvis landsmøtet mener jeg kan gjøre en god jobb i den rollen, er jeg klar for innsats, sier Kapur.

Kapur sier han ønsker å være grasrotas mann inn i Høyres ledelse.

– Før jeg var heltidspolitiker, var jeg kampanjesjef i Høyre med ansvar for valgkampen i 2007, 2009 og 2011. Det var to lokalvalg og innebar mye reising rundt i landet. Når jeg innstilles til plass, vil jeg fortsette å være grasrotas representant i sentralstyret. Jeg kjenner distriktene og bygdene godt, men jeg tror jeg også kan være en god representant for storbyene. Det er en viktig balanse.

Kapur har vært storbypolitisk talsperson i Høyre og var ledende i å utforme Høyres storbypolitikk. Han var svært delaktig i å få Høyres landsmøte med på å vedta en fornyelse av områdesatsingen, som ledet til en ny 10-årsavtale for Groruddalsatsningen i Oslo.

– Jeg tror Oslo vil merke at det er en som jobber med storbypolitikk i sentralstyret.

LES OGSÅ: Vil ha milliardsatsing i flere byer

Integrering

Han mener mye av lærdommen med områdesatsingen i Oslo, bør dras nytte av i flere byer – men også bygder - særlig i en tid hvor mange små og store lokalsamfunn skal bosette flyktninger.

– Ut fra et integreringsperspektiv er det viktig å sikre sosial mobilitet, noe som er like viktig i en liten grend som en stor by. Mange skal nå gå igjennom prosesser som tidligere bare var forbeholdt Oslo. Derfor har jeg nå stor tro på å dele lærdom mellom kommunene, sier han.

LES OGSÅ: Høyrebølge blant 
innvandrere