Oslopolitiet på sosiale medier i tre kanaler

Fra tirsdag har politiet i hovedstaden også vakt på internett. En egen nettpatrulje er på vakt på Facebook, Instagram og Snapchat.

 

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) åpnet den nye nettpatruljen tirsdag. Oslo politidistrikt har sagt at de ikke skal blande seg inn i de unges liv på internett, men være til stede for å informere. I alt seks betjenter skal ha tjeneste i patruljen.

– Oslo politidistrikt blir på måte pionerene her og lager en standard som de andre politidistriktene kanskje kan lære noe av. Politipatruljer på nett skal rulles ut som en fase en i 2018 og med videre funksjonalitet i 2019, sa justisministeren da han åpnet tilbudet.

Meningen er at politiet skal være på de tre plattformene Facebook , Instagram og Snapchat for å komme i kontakt med folk og for å være tilgjengelig for brukere som har noe de vil si fra om.

– Dette er et viktig tiltak og milepæl i det kriminalitetsforebyggende arbeidet, og er bla en del av satsingen i Oslo sør. Gjennom sosiale medier vil politiet skape tillit og dialog, spesielt barn og unge, skriver pressesjef Unni Turid Grøndahl i en presseorientering tirsdag. (NTB)