Oppsals Shåresh Ahmadi svever høyest i feltet og header mot mål. Men heller ikke denne gikk inn. FOTO: REIDAR SOLLIE

Oslo-lagene som ikke scorer mål

(Oppsal – Ullern 0-0). Det er to lag i trikkeserien som ennå ikke har scoret mål. Lørdag møttes de. Og fortsatte med det samme.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det vil si. Kampen så ikke ut som noen null-null kamp. Hjemmelaget skulle vunnet klart. Men tross sju-åtte store sjanser mot Ullerns ingen, fikk hvert lag ett trøstepoeng. Oppsal hadde fortjent alle tre denne iskalde lørdags ettermiddagen.

- Og det er det ganske lett å være enig i. Vi er heldige som slipper unna med poeng. Det er vel det eneste vi kan være fornøyd med etter denne forestillingen, sier Ullern-kaptein Martin Christianen til Dagsavisen. Han betrakter kampen som årsverste. Men vet at de kan bedre. Og Ullern må bli mye bedre skal de drømme om å overleve på nivå tre. Han skyldte litt på den knusktørre banen som gjorde det vanskelig å få fart i pasningene. Men han var mest kritisk til lagets opptreden.

Venter på utløsningen

For Oppsal handler det om å få klubbens første scoring i 2. divisjon noensinne. Det hjalp ikke med straffespark i den første hjemmekampen mot Skeid. I årets andre hjemmekamp smalt et skudd i tverrliggeren, et annet på innsida av stanga. Men ingen av ballene forsvant inn i nettet. Det er lov å si at de hadde fortjent bedre.

- Dette er selvfølgelig frustrerende. Og dette er den første kampen der vi har følt vi har vært helt overlegne, sier Oppsals kaptein Håkon Sakshaug til Dagsavisen.

Mange muligheter

For Oppsal eide kampen fra start. Og det var bare spørsmål om hvem som skulle bli klubbens historiske målscorer. Etterhvert ble det som et Lotto-spill. Hvilket draktnummer treffer først?

5 min.: Flott volleyforsøk fra Mats Kristiansen, for øvrig kåret til dagens beste Oppsal-spiller. Men Ullern-keeperen henger med. 13-tallet på ryggen til Kristiansen ble det altså ikke.

15 min.: Håkon Sakshaug får sin store sjanse, men flott redning igjen. 16-tallet må også vente.

17 min.: Shåresh Ahmadi snapper et tilbakespill, en kommer for tett på keeper. 14 har han på ryggen.

21 min.: Wilhelm Adra rekker akkurat ikke fram. Den ballen så mange i mål. Bom fra 9 også.

Da roet det seg litt og Ullern klarte å skape en liten motoffensiv. Men den varte ikke lenge.

For etter pause handlet det nesten bare om Oppsal, selv om Ullern avsluttet med kampens to siste angrep.

Nevnte Ahmadi hadde en flott heading etter corner, men den strøk over.

Så kom nye cornere der ballen en gang smalt i tverrliggeren.

Og den aller største sjansen fikk Emil Sildnes 20 minutter før slutt da han kom alene skrått inn fra venstre, gjorde alt riktig, men ballen smalt på innsida av stolpen og tilbake til keeper. Dermed var også 8-tallet nær å bli vinneren.

Vil disse lagene overleve i divisjonen når  bare topp sju er sikret fortsatt liv i 2. divisjonn?

Det ser  ikke slik ut nå. Da må man i hvert fall begynne å score mål.

- Vi satser på ketsjup-effekten. Vi nærmer oss i hvert fall, sier Oppsal-kaptein Sakshaug. For gjennom al sjanse-skapingen fikk de i hvet fall litt troen på egne ferdigheter. Og Ullern overlevde tross alt på dette nivået i fjor.

KAMPFAKTA

Oppsal – Ullern 0-0

Trasop kunstgress: 159 tilskuere.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen.

Gule kort: Anders W. Eriksen, Oppsal.