Oslo kommune bekymret over smitteutviklingen – vurderer strengere tiltak

Koronasmitten i Oslo øker, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret over utviklingen. Det er meldt om smitte hos elever eller ansatte ved 20 skoler. Nå vurderes nye og strengere tiltak.

– Avhengig av utviklingen de neste dagene vil vi vurdere å sette inn nye og strengere tiltak allerede neste uke, sier Johansen i en pressemelding.

Siste døgn er det registrert 68 nye koronatilfeller i Oslo. Smittetallene i Oslo lå stabilt på rundt 100 nysmittede per uke i august og begynnelsen av september, men i forrige uke steg antallet til 210. Det har ikke vært registrert over 200 tilfeller en enkeltuke siden april.

Les også: Nakstad: Mer urolig for smittesituasjonen i Oslo enn Bergen

Det er flest antall smittede i aldersgruppen 20–29 år. Smittekilder er først og fremst familie og venner, eller på arbeid.

Om lag én av tre oppgir at smittekilden ikke er kjent. Det har de siste ukene også vært smitte i små klynger, blant annet i kommunale boliger med tilrettelagte tjenester.

Koronasmitte ved 20 skoler

Det er meldt om smitte hos elever eller ansatte ved 20 skoler i Oslo, samt i tre barnehager. Det opplyser Oslo kommune i samme pressemelding.

Sju av skolene er videregående skoler eller voksenopplæring, mens de øvrige 13 er grunnskoler. Ingen skoler eller barnehager har vært helt stengt i flere dager. De berørte skolene holder hjemmeundervisning for klassene som må i karantene.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Anmoder om å ta mer ansvar

Raymond Johansen (Ap) anmoder osloborgere om å ta mer ansvar. Han minner om at smitte kan få konsekvenser for de kommunale tjenestene.

– Det er også slik at personer som arbeider i kommunale helse- og omsorgstjenester eller i barnehagene, kan smittes og bidra til økt behov for karantene og reduserte tjenester til innbyggerne. Vi nå helt avhengig av at hver og en tar ansvar. Hvis du har symptomer, selv om de er lette: Test deg og hold deg hjemme til du er frisk, oppfordrer han.