Oppsal fikk nerver og mistet to poeng

(Oppsal-Mo IL 2-2). Oppsal har overrasket i 2. divisjon hittil, men følte favorittstempelet mot bunnlaget som et lite press. Dermed kun ett poeng i lørdagens kamp.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Oppsals unge spillere rykket opp i 2. divisjon før denne sesongen. Og hadde som mål å overleve den første sesongen. Men etter fem poeng på de fire første kampene, var de plutselig favoritter mot Mo IL, som også er nyopprykket. Laget fra Mo i Rana sto bokført med null poeng etter sine fire første kamper.

- Før kampen snakket vi om dette med å plutselig være favoritter. Vi hadde kanskje litt høye skuldre, men samtidig ble vi også tatt litt på senga av at Mo kom ut så høyt på banen, og spilte så mye ball som de gjorde. Vi trodde vel mer på å møte et lag som skulle slå langt, sa Oppsals kaptein Håkon Sakshaug til Dagsavisen etter kampslutt.

Vi så det samme: Mo gikk ut i hundre og kjørte kampen de første ti minuttene. Etter syv minutter så det ut som Mos Jasem Bavi ble sparket ned inne i Oppsals felt, men dommeren vinket spillet videre. Til store protester fra alle fra nord.

Oppsal summet seg

Kun minuttet senere, var det derimot ingen tvil; Andreas Sletvold banket inn 1-0 til gjestene. Meget fortjent.

Oppsals unge spillere fikk summet seg, og spilte seg så stadig inn i kampen. Utlikningen kunne vært et faktum da Martin Loddengaard Svendsen valgte å skyte framfor å sende ballen videre til kompis Marcus Rosendal, som sto helt alene inne i feltet. Skuddet til Svendsen gikk godt til side for mål.

Men, utlikningen kom etter et kvarter. Shàresh Ahmadi brukte den velvoksne brystkassa da han passet til Mats Lien Vågan, som på elegant vis dundret ballen nede i hjørnet. 1-1, som også sto seg til pause. Oppsal ble bedre og bedre mot slutten. Ahmadi hadde hatt to gode muligheter til å sende vertene i ledelsen.

Oppsal var nær 2-1 allerede to minutter ut i 2. omgang, men skuddet til Emil Sildnes traff stolpen. Så lyktes Mo med samme taktikk som før hvilen. De satset offensivt, og overrasket motstanderne. Kjappe, energiske og hissige på mål. Etter 57 minutter scoret da også Eirik Moen med en suser fra 16 meter.

Treneren forsvant

- Jeg er misfornøyd med at vi slipper dem til såpass lett, fortsetter Oppsals kaptein Håkon Sakshaug.

Etter 70 minutter skjøt Mos Eirik Moen en ny suser. Denne gangen rett utenfor.

Så startet en storoffensiv fra Oppsal. Kvarteret før slutt stanget Lien Vågan inn sin andre scoring for dagen, og Oppsal fikk med seg ett poeng.

Trener Gisle Olsen forlot stadion i 2. omgang. Han skulle rekke et fly. Assistent Rune Aanerud overtok dirigentrollen på sidelinja, og heiet fram gutta. Men sluttspurten bar ikke frukter.

Alt i alt helt fortjent at Mo fikk sitt første poeng i serien denne sesongen.

- Jeg er skikkelig misfornøyd med at vi ikke avgjør dette. Utrolig at vi ikke setter noen av sjansene mot slutten. Men, vi har vist at vi har noe på dette nivået å gjøre. Vi kan spille jevnt mot alle lag i denne divisjonen, avsluttet en sliten og misfornøyd Oppsal-kaptein.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Oppsal - Mo IL 2-2 (1-1)

Trasop kunstgress: 123 tilskuere.

Mål: 0-1 Andreas Sletvold (9), 1-1 Mats Lien Vågan (15), 1-2 Eirik Moen (57), 2-2 Vågan (78).

Dommer: Tommy Frydenlund, Gjøvik-Lyn.

Gule kort: Mikkel Klein Gulbrandsen, Oppsal.