Nyheter

Samlet seg til støtte for Esben Ester Pirelli Benestad

Flere organisasjoner i den skeive bevegelsen samlet seg fredag ettermiddag på Regnbueplassen i Oslo sentrum, i protest mot at Esben Ester Pirelli Benestad mistet retten til å jobbe som lege.

Det var surt og kaldt, men fremmøtet var stort, da rundt 200 menneskers av alle kjønn samlet seg for vise sin støtte mot myndighetenes avskjedigelse av den kjente legen.

Transskrik

Og for hver appell var det høye transskrik for Esben Esther og verdig helsetilbud for transpersoner.

I tillegg til demonstrasjonen i Spikersuppa, var det også varslet demonstrasjoner i Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.

FRIs rådgiver for kjønnsmangfold Christine Jentoft fortalte fredag til NTB om fortvilte enkeltpersoner og familier.

– De er dypt bekymret for hva som vil skje videre med dem, sier hun til avisa. Hun mener pasientene mister en høyt aktet og respektert fagperson på sitt felt.

Bakgrunnen for Helsetilsynets avgjørelse var blant annet det de mener er mangelfull utredning av pasienter med kjønnsinkongruens og uforsvarlig rekvirering av vanedannende legemidler. Benestad har varslet at hen vil klage på avgjørelsen.

Trangt nåløye

Elin Stillingen var en av de som holdt appell på Regnbueplassen.

– Myndighetenes avskilting av Benestad, betyr at alt håp om hjelp, om du da ikke når gjennom Rikshospitalets trange nåløye, er ute, sier Stillingen til Dagsavisen.

Myndighetenes avskilting av Benestad, betyr at alt håp om hjelp, om du da ikke når gjennom Rikshospitalets trange nåløye, er ute.

—  Elin Stillingen

– Esben Ester Pirelli Benestad er en lege som tar deg på alvor, tror på deg, og spurte hva kan jeg gjøre for deg. Det er ingen form for mistenkeliggjøring, sier Stillingen.

Elin Stillingen.

Tror dere at myndighetene vil snu i denne saken?

– Det er lov å håpe. Og det er viktig å si ifra, som vi gjør nå i kveld, når vi føler urett og det begås feil, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: