Nyheter

Stor pågang på legevakta i Oslo: – Kan bli henvist til fastlegen

Allmennlegevaktene opplever økt pågang. Dette medfører lange ventetider, og pasienter som ikke trenger raskt legetilsyn kan bli henvist til fastlegen.

– Infeksjonssesongen har startet og allmennlegevaktene i Oslo opplever økt pågang, både ved oppmøte og på telefon. Dette medfører til tider lange ventetider og fulle venterom på både allmennlegevakta i Storgata 40 og på Aker legevakt, skriver Helseetaten i Oslo kommune, i en pressemelding.

Skadelegevakta, Psykiatrisk legevakt og Overgrepsmottaket i Storgata 40 har normal pågang.

Prioriterer de sykeste

– Legevakta prioriteter alltid de sykeste pasientene først. I tiden som kommer, med økning i forkjølelse, influensa, korona og andre luftveisvirus, kan pasienter som ikke trenger raskt legetilsyn bli henvist til å kontakte fastlegen, skriver kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i pressemeldingen.

De viser til at fastelegen er hovedkontakt inn i helsevesenet når du er syk.

– Derfor bør du som hovedregel kontakte fastlegen først. Legevakta er der for deg som har akutte plager som ikke kan vente til fastlegen er tilgjengelig, står det i pressemeldingen.

Kan ringe legevakta

Helseetaten i Oslo kommune anbefaler at du først tar kontakt med fastlegen din ved:

▫ forkjølelse og influensalignende symptomer

▫ feber hos barn eldre enn 1 år med god allmenntilstand

▫ øyekatarr

▫ behov for sykmelding

▫ fornyelse av resepter

▫ behov for legeattest

▫ kroniske tilstander uten akutt forverring

Oslo kommune oppfordrer folk som er usikre på om de trenger legehjelp eller om problemstillingen kan vente, til å ringe legevakta på telefon 116 117. Spørsmål om korona og koronavaksine henvises til koronatelefonen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen