Nyheter

Her flommer vannet nedover Oslo-gater

Vannet strømmet nedover gatene på Briskeby og Frogner i Oslo etter en lekkasje tirsdag kveld.

Dagsavisens journalist på stedet beskrev hvordan vannet strømmet nedover gata på Frognerparksida av Vestkanttorget tirsdag kveld.

Vannet fosset blant annet ut i Tidemannsgate og Munthes gate på Briskeby. I krysset der Professor Dahls gate og Jacob Aals gate møtes, så det ut som vannet kom opp fra et kumlokk, ifølge Dagsavisens journalist.

Området ble gjerdet inn, men skuelystne var på plass. Noen hadde tatt på seg gummistøvler for å ta vannet nærmere i øyesyn og beboere meldte fra at de ikke har vann i kranene. Seint tirsdag kveld hadde beboerne på Frogner igjen vann i springen, ifølge NTB.

Oslo brann- og redningsetat ble varslet om lekkasjen i 19-tida, ifølge Aftenposten. Frode Kampen i politiet sa til Dagsavisen at det har gått hull på en vannledning.

På Twitter skriver politiet at det framstår som en omfattende lekkasje og at det vil ta noe tid å få kontroll på den. Gatene inn mot Tidemannsgate er sperret.

– Beboere i området må påregne å miste vannet for en periode. Det er ikke ønskelig med kjøretøy inn mot området der lekkasjen er, derfor er veiene sperret, skriver politiet.

Nødetatene er på plass og lager et kart over lekkasjen.

Oslo brann og redningsetat er på plass med flere biler, og vaktkommandør Glenn Gulbrandsen sa til Aftenposten at de jobbet med å stanse lekkasjen og forhindre at vann renner inn i bygninger.

Til VG sa Gulbrandsen at det trolig er en vannledning som har røket.

– Vi jobber nå med å stenge ventiler som best vi kan rundt forbi, for å se om vi kan få vannlekkasjen til å stoppe, sa han.

Nødetatene på plass etter lekkasjen i Oslo tirsdag kveld.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen



Mer fra Dagsavisen