Nyheter

Her kjører bilistene rett forbi forbudsskiltet

Selv om det er satt opp skilt, stopper ikke det bilistene fra å bryte loven og kjøre inn gata.

Saken er oppdatert

Etter en vannlekkasje i Kongens gate i Oslo sentrum har Bymiljøetaten satt opp skilt om forbud for motorvogn. Det ser imidlertid ut til å ha liten effekt på bilistene i byen. Gjennom dagen kjører flere biler inn i gata, i krysset Grensen/Møllergata mot Kongens gate, på tross av skiltet og faren for bot. Dagsavisen har observert dette i over en uke, og mønsteret gjentar seg.

Inn denne gaten har bil etter bil kjørt etter at skiltet med innkjøring forbudt ble satt opp.

Et kjent problem i Oslo sentrum

Dagsavisen har vært i kontakt med Vegvesenet, som viser til kommunen i saken.

– Vi har ikke mottatt noen henvendelser om at det er folk som kjører feil her, men vi er klar over at det er mye kjøring i strid med trafikkreglene generelt i sentrum.

Det sier seksjonsleder Freddy Leithe i Bymiljøetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

Han forklarer at kjørefeltet i gata er stengt av for at vannlekkasjen skal utbedres. Det er siste del av Møllergata som går over til å bli Kongens gate bak Stortorvet, som nå er forbudt for kjøring. Like rundt hjørnet av gata ligger Stortorget drosjeholdeplass. Dagsavisen har også observert en rekke taxier kjøre inn gata, i tillegg til privatbilister og lastebiler.

Biler kjører forbi disse forbudt-skiltene i Oslo sentrum.

Tar ikke nye grep

– Det er altså et nytt kjøremønster som kan være uvant for noen, men vi ber generelt alle bilister til å være oppmerksomme, respektere skiltingen og være klar over at man risikerer bot fra politiet dersom man kjører mot skiltingen, sier Leithe.

Bymiljøetaten skriver at det er skiltet korrekt i henhold til skiltnormalene. På tross av at biler stadig bryter forbudet, ser ikke etaten behov for å ta grep.

– I tillegg er det skiltet omkjøring, samt fysisk stengt lenger inn i Kongens gate så vi ser ikke behov for å gjøre ytterligere tiltak her.

I første versjon av saken omtalte vi trafikkskiltet som «innkjøring forbudt», men skiltet i saken er «Forbud for motorvogn». Dette er nå rettet. Vi omtalte også at personer på sparkesykler og syklister kjørte gjennom krysset, men presiserer her at forbudet kun gjelder motorvogn.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen