Nyheter

Stupetårnet ble laget til badeglade i Oslo sør. Nå møter de dette synet

Gjerdet på stupetårnet var 15 centimeter for kort. Nå åpner det igjen ett år etter, lover Oslo Havn.

I 2019 ble det nye Bekkelagsbadet åpnet etter lang tids oppussing. Ballbinge, parkour, sandvolleyball og ikke minst stupetårn var blant attraksjonene for badeglade på Oslo sør.

Men gleden, som Oslo Havn brukte omtrent 25 millioner kroner på, varte bare tre somre, før hovedattraksjonen, stupetårnet, ble stengt etter pålegg fra Plan- og bygningsetaten.

Hvorfor: Jo, du skjønner, gjerdet var bare 85 centimeter høyt. Kravet er én meter.

stupetårn

– Det ble stengt etter en stupeulykke utenfor Munch, hvor en person brakk nakken. Da ble det litt fokus på sikkerhet ved bading, og det ble stengt sporenstreks. Så åpna det igjen etter tre uker, men da med midlertidige byggegjerder.

Det forteller Erlend Pehrson, som er prosjektleder for Bekkelagsbadet hos Oslo Havn.

– Byggegjerder oppå stupetårnet?

– Ja, på plattformen. Det var funksjonelt, men arkitektene hadde jo vridd seg i grava om de hadde sett det, sier Pehrson til Dagsavisen.

Blir montert nå straks

Han kan fortelle at det har vært lang leveringstid på det nye gjerdet. Først i februar i år tok de ned det gamle rekkverket og kjørte det til et mekanisk verksted, hvor det skulle brukes som mal. Oslo Havn håpet på å få det nye på plass før 17. mai, men det har vært litt leveringsproblemer.

– Nå er rekkverket ferdig produsert. Men det ligger på vent hos lakkereren. Stål ruster jo i kontakt med saltvann, sier han.

– Det siste jeg hørte var at de håpa å få det ut av verkstedet i løpet av denne uka, eller rett over helga. Så tar monteringa én dag. Er vi heldige er det ferdig montert denne uka, sier Pehrson.

– Hva tenker du om at dere måtte ta det ned?

Det var jo kjedelig. Men vi forholder jo oss til de påleggene vi får fra Plan- og bygningsetaten. Da de krevde det var det bare å hoppe.

Utvider området

Til høsten skal Bekkelagsbadet bli enda litt større. Den skal utvides mot Bekkelaget renseanlegg.

– Vi håper å starte byggearbeidene med å utvide parken i august. De kommer til å jobbe gjennom høsten, og så sikkert plante litt til våren.

Pehrson lover mer gress, men også bordtennisbord, benker, litt flere trær og den type ting. Men allerede fra seinest neste uke blir det altså mulig å stupe igjen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen