Nyheter

3.959 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 3.959 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 844 flere enn samme dag forrige uke.

Oslo rådhus fra sjøsiden. Det er registrert 1.100 smittede i Oslo kommune det siste døgnet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3.179 smittede per dag i hovedstaden.

Smittetallene er for tiden jevnt høye over hele Oslo, og ingen bydeler peker seg ut verken den ene eller den andre veien.

Til sammen er det registrert 158.358 smittetilfeller i Oslo siden mars 2020. Smittetoppen i Oslo var 22. januar 2022 med 4.568 tilfeller på ett døgn.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Det siste døgnet er det registrert 24.429 koronasmittede i Norge. Det er 9.062 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 18.110 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 11.180, så trenden er stigende.

Tirsdag var 253 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

60 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 36 respiratorbehandling. Det er sju færre på intensiv og åtte færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Saken fortsetter under videoen

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen