Nyheter

Fortsatt gult nivå for de yngste Oslo-elevene – grønt i VGS

Barnehagene og skolene opp til ungdomsskolenivå fortsetter på gult nivå i Oslo, mens Bergen nedjusterer til grønt nivå for de yngste elevene.

Oslo 20211207. 
Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) under en pressekonferanse i Oslo Rådhus etter regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen.
Foto: Annika Byrde / NTB

Regjeringen har nå bedt kommunene om selv å vurdere den lokale smittesituasjonen og tilpasse tiltakene deretter.

Det er en god beslutning og et ansvar som Oslo kommune er beredt til å ta, sier byråd Sunniva Holmås Eidsvoll for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune.

I hovedstaden fortsetter gult nivå for alle trinn opp til ungdomsskolen, mens det blir grønt nivå for videregående elever.

– Beslutningen vi nå har gjort, er basert på vurderinger av den lokale smittesituasjonen og faglige vurderinger knyttet til tiltaksnivå i skolen. Vi vil bruke neste uke på å se på helheten av konsekvensene i de nye nasjonale anbefalingene og smittesituasjonen i Oslo og vil deretter foreta nye vurderinger av tiltaksnivå i grunnskoler og barnehage, sier hun.

I Bergen nedjusterer man til grønt nivå for de yngste elevene, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Vi har mottatt en klar faglig anbefaling fra smittevernoverlegen om å gå over til grønt nivå. I tillegg ligger antallet smittede i Bergen nå under landsgjennomsnittet, og den lokale smittesituasjonen tilsier ikke at vi har behov for strengere tiltak enn landet for øvrig, sier Endre Tvinnereim (Ap), som er byråd for barnehage, skole og idrett.

Endringen trer i kraft fra tirsdag i neste uke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen