Nyheter

1000 oslofolk fikk avlyst vaksinetimen etter uke-kluss

Fikk du denne uka SMS om at vaksinetimen din for 3. dose ble avlyst på kort varsel? Du er ikke alene.

Tredje vaksinedose rulles ut i stort tempo i Oslo om dagen, og de aller fleste i Oslo har fått SMS fra kommunen med tilbud om å sette opp vaksinetime. For alle andre over 18 år er det mulig å ta vaksinedosen som drop-in på fire ulike steder i byen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Men denne uka fikk mange en SMS fra kommunen der den bookede timen ble avlyst. Grunnen til dette er uke-kluss hos kommunen.

– Det har forekommet feil i innkalling, i forhold til gjeldende intervall på 20 uker mellom dose 2 og oppfriskningsdosen. Når dette har skjedd blir invitasjonene ugyldiggjort, og etterfulgt av korrekte invitasjoner til de som har 20 uker eller mer siden siste vaksinasjon, sier leder av vaksineprogrammet i Oslo kommune Tina Arnesen til Dagsavisen.

Det skal nemlig være minimum 20 uker, eller 4,5 måned, fra du får dose 2 til dose 3. Noen har fått booket seg time til boosterdosen før denne tida har gått. Det har ført til at man har fått avlyst timen og tilbud om en ny time seinere.

– Dette har skjedd på anslagsvis 1000 innbyggere totalt. Det er viktig å følge intervallet på 20 uker fra dose 2 til dose 3 og de som har opplevd feil på dette får altså ny mulighet til å booke seg time med rett intervall, sier Arnesen.

Blant innbyggere i Oslo over 18 år har nå 91,1 prosent (533.032 personer) fått første dose, 86,5 prosent (467.449 personer) satt andre dose og 31,3 prosent (218.061 personer) fått 3. dose per tirsdag 11. januar.

Mer fra Dagsavisen