Nyheter

Nok en smitterekord i Oslo – 1.117 registrert koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 1.117 nye koronatilfeller i Oslo. Det er det høyeste antallet som er registrert i Oslo i løpet av pandemien.

Oslo kommune opplyser om smittetallene i en epost til NTB.

Tirsdag i forrige uke ble det registrert 759 nye smittetilfeller i Oslo, mens det mandag denne uken ble registrert 858 nye tilfeller.

Den forrige smittetoppen i Oslo var 2. desember 2021 med 1.078 tilfeller på ett døgn.

Tirsdag innførte regjeringen nye koronatiltak for å forsøke å få kontroll på den økende smitten i Norge. Tiltakene innebærer blant annet at folk oppfordres til å holde en meters avstand til andre, påbud om munnbind der man ikke kan holde avstand og antallsbegrensninger på besøkende i private hjem og på arrangementer og sammenkomster.

På en pressekonferanse tirsdag kveld sa byrådsleder Raymond Johansen i Oslo at han er skuffet etter at landet igjen må i gang med nye og strenge koronatiltak.

– Jeg er fornøyd med tiltakene, men jeg er veldig, veldig lei meg på vegne av innbyggerne i byen. Og det greier jeg ikke skjule, sa Johansen.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Det siste døgnet er det registrert 5.138 koronasmittede i Norge. Det er det høyeste antall smittede i løpet av et døgn under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.446 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.003, så trenden er stigende.

Tirsdag var 320 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 25 flere enn dagen før.

90 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 50 på respirator. Det er åtte flere på intensiv og tre flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 8,6 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 291.970 personer testet positivt.

Til nå har 4.247.526 personer fått første dose av koronavaksinen, 3.855.428 personer har fått andre og 765.514 har fått tredje dose.

Saken fortsetter under videoen

Til sammen er 1.096 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

59,7 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 23 dødsfall i Norge.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen