Nyheter

Helsedirektoratet foreslår nye tiltak i Oslo-området

Etter omikronutbruddet i Oslo foreslår Helsedirektoratet og FHI lokale påbud om munnbind, hjemmekontor og antallsbegrensninger på private arrangementer.

Nordmenn blir for tida ramma av hyppige forsøk på mobilsvindel, ein del av eit omfattande internasjonalt angrep. Telenor åtvarar kundane sine mot å trykkje på ukjende lenker. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB / NPK

Direktoratet foreslår påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, som i butikker og på kollektivtransport.

Andre aktuelt tiltak er påbud om at arbeidsplasser, der det er mulig, skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra deler av uken.

I tillegg foreslås det en grense på maksimalt 100 personer på private arrangementer og 600 på offentlige arrangementer. Det foreslås at serveringssteder og arrangører plikter å ha system for å registrere gjester, og krav om sitteplasser og bordservering for serveringssteder med skjenkebevilling.

Tiltakene foreslås for Oslo, Asker, Bærum og opptaksområdet til Ahus (Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Lørenskog, Lillestrøm, Rælingen, Aurskog-Høland, Enebakk, Nordre Follo, Ås, Nesodden, Frogn).

Klokken 16 torsdag holder regjeringen en pressekonferanse om koronasituasjonen.

Saken oppdateres