Nyheter

Omikron-smitte bekreftet etter julebord i Oslo

Én person har fått påvist smitte med omikronvarianten av koronaviruset etter et julebord på Aker Brygge i Oslo. Det forventes flere tilfeller.

Julebordet fant sted på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge forrige fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Totalt har minst 50 personer fått påvist koronasmitte etter julebordet, og det jobbes nå med å kartlegge hvor mange av dem som har fått omikronsmitte.

– Vi har flere prøver inne for sekvensering, og det vil komme svar på de etter hvert. Vi anser det som sannsynlig at også flere er smittet med omikronviruset, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i Frogner bydel til NTB.

Hun sier at de fortsetter med å jobbe på spreng med utbruddet, som startet med et julebord på Aker Brygge fredag.

– Smittepsoringsteamet kartlegger alle smittede og alle deres nærkontakter, sier Ravlo.

– Er det sannsynlig at smitten kan ha spredd seg videre ut i samfunnet?

– Det er vanskelig å si per nå. Det er noe vi selvfølgelig jobber med i hele byen, og vi er i tett dialog med FHI. Dersom det dukker opp flere tilfeller hvor vi mistenker omikron, vil vi holde dialogen med dem, sier hun.

Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.

De oppfordret også folk som har vært på Old Irish Pub på Majorstuen lørdag 27. november i tidsrommet mellom klokka 22.00 og 01.00 om å ta en test. En av gjestene på julebordet var her på lørdagen før personen fikk påvist smitte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen