Nyheter

Raymond Johansen: – Vi kan ikke stenge ned samfunnet for sikkerhets skyld

Det blir ikke innført nye koronatiltak i Oslo. Samtidig hever kommunen beredskapen til nivå 3, som er det høyeste.

Saken oppdateres

– Vi kan ikke stenge ned samfunnet for sikkerhets skyld. Vi må være opptatt av at det er forholdsmessig, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på tirsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo.

Samtidig var han tydelig på at Omikron-variantens mulige spredning i Norge får konsekvenser for koronahåndteringen i Oslo.

– Vi hever nå beredskapen i kommunen til nivå 3, noe som er den høyeste beredskapen i kommunen. Det betyr blant annet at vi setter sentral kriseledelse for å sikre effektiv informasjonsdeling og koordinering av vår innsats, sa Johansen.

Vurderer munnbindpåbud

Oslo kommune opplever nå sitt høyeste smittetrykk i løpet av pandemien. Mandag ble det registrert 831 nye smittetilfeller i Oslo. Under pressekonferansen ble det gjort klart at kommunen ikke innfører nye koronatiltak. Samtidig vurderer byrådet munnbindpåbud.

– Vi vet vi går inn i en periode med trengsel både på kjøpesenter, i butikker og i kollektivtrafikken. Bruker du munnbind, kan du beskytte deg selv og andre. Dersom munnbindanbefaling ikke er nok, vil vi løpende vurdere å innføre et påbud, sa Johansen.

Planlegger tredje vaksinedose

Oslo kommune planlegger samtidig at de under 65 år skal få tilbud om tredje vaksinedose fra første uke i januar. Før jul skal alle over 65 år ha fått tilbud om en tredje vaksinedose.

– Deretter skal alle over 18 år få tilbud om tredje vaksinedose innen påske. Jeg vil på det sterkeste oppfordre alle om å ta tredje vaksinedose, sa helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo kommune.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen