Nyheter

Fem ungdommer pågrepet for knivstikking ved skole i Oslo

Fem ungdommer er pågrepet i en politiaksjon i Oslo. De er siktet for medvirkning til drapsforsøk etter knivstikkingen ved Kuben videregående skole 15. november.

Politiet på stedet etter knivstikkingen mandag. 
Foto: Terje Pedersen / NTB

Samtlige av de siktede er under 18 år, opplyser Oslo politidistrikt.

Politiet har i løpet av den siste uka avhørt en rekke vitner og gjort flere beslag. Politiet er fremdeles tidlig i etterforskningen, og det skal onsdag gjennomføres avhør av dem som nå er siktet i saken, opplyser politiadvokat Helle Brabrand i en pressemelding.

Hva som er foranledningen og eventuelt motiv for handlingen vil bli søkt avdekket i den videre etterforskningen, sier hun.

Ole Petter Drevland, som representerer en av de pågrepne, bekrefter overfor Dagbladet at hans klient er pågrepet og siktet, men ennå ikke avhørt. Pågripelsene skjedde onsdag.

Tidligere involvert

En gutt i tenårene ble alvorlig skadd i hendelsen. Gutten er elev ved Kuben videregående skole, og hendelsen skjedde i nærheten av skolen mandag 15. november.

Like etter knivstikkingen ble en person pågrepet, og flere andre ble innbrakt, alle unge gutter i alderen 15 til 17 år. De ble løslatt etter kort tid. Politiet ønsker ikke å kommentere om de som er siktet nå, er de samme personene.

– De har vært involvert tidligere i saken, men jeg kan ikke gå nærmere i detalj om det, sier Braband til NTB.

Hun ønsker av hensyn til den videre etterforskningen heller ikke å si noe om de pågrepne har noen relasjon til fornærmede. Hun vil heller ikke kommentere om de er kjenninger av politiet.

Fortløpende vurdering av varetekt

De siktede vil bli avhørt i løpet av dagen, og politiet vil fortløpende vurdere om de vil be om varetektsfengsling.

Alle fem er siktet for medvirkning til drapsforsøk, men politiadvokaten utelukker ikke at siktelsene kan bli endret.

– Det skal først gjennomføres avhør og flere etterforskningskritt, sier politiadvokaten.

Rektor ved Kuben videregående skole, Kjell Ove Hauge, sier til Dagbladet at de ikke har fått melding om at det er elever ved skolen blant de fem som nå er pågrepet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen