Nyheter

Ny pågripelse – ber om to uker varetekt for Stovner-siktet

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skytingen på Stovner i slutten av oktober. Politiet vil fengsle ham i to uker.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Fisnik Baki, til TV 2.

Til VG opplyser politiadvokat Kristin Feed at politiet vil fengsle ham i to uker.

– Siktelsen gjelder medvirkning til drapsforsøk i forbindelse med skytingen ved Stovner senter 25. oktober. Det er bedt om to uker grunnet bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Feed.

Vanligvis ber påtalemyndigheten om fire uker i varetekt, men det er det ikke nødvendig i denne saken, forklarer hun.

– Vi har vurdert behovet slik saken er nå, at vi trenger to uker for å avverge den bevisforspillelsesfaren. Man ber ikke om mer enn man ser behov for, sier politiadvokaten.

Fra tidligere er en jevnaldrende mann varetektsfengslet i saken. Han meldte seg selv for politiet etter å ha blitt etterlyst. Feed sier til VG at de ennå ikke kan utelukke flere pågripelser.

Det var sent på kvelden mandag 25. oktober politiet fikk melding om at en mindreårig mann var skutt ved Stovner senter i Oslo. Offeret hadde skader i mageregionen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: