Nyheter

Byrådet sikrer mer park på Ensjø, men mangler fortsatt det beboerne venter på

Byråd Hanna Marcussen (MDG)varsler ekspriopriering på Ensjø. Nå skal beboerne få etterlengtede grøntområder


Ifølge byrådet er en ny puslespillbrikke på plass ved at de denne uka vedtok ekspropriasjon av tre eiendommer for å få på plass mer grønt i det som kalles Østre parkdrag – området mellom Malerhaugveien og Gladengveien – på Ensjø fortest mulig.

– Det er blitt bygget mye på Ensjø de siste årene og gode uteområder og mer grønt er avgjørende for å skape en god by for barna som vokser opp her, og for alle som ferdes og bor i området, sier byråd for byutvikling, Hanna Marcussen (MDG).

Med dette skal det bli mulig å få gjennomført planlagt turvei, park og et sårt tiltrengt friområde i bydelen.

– Det har vært mye engasjement rundt at vi skal ta de virkemidlene vi har i bruk for å få de etterspurte grøntområdene på Ensjø ferdig. Så dette er for å få på plass noen flere puslespillbrikker, og så jobber vi så raskt vi kan for å få på plass alt, sier Hanna Marcussen til Dagsavisen.

– Nå er «Sentral tverrforbindelse» og enda en del av Østre parkdrag et viktig skritt nærmere realisering, sier Marcussen.

Tett bydel

Byråden understreker at de grønne områdene er viktige i den tettbebygde bydelen som Ensjø er blitt.

Ensjø er midt i en stor omforming fra gammeldags bilby til en del av den moderne tette byen.

—  Hanna Marcussen, byråd for byutvikling

– Ensjø er midt i en stor omforming fra gammeldags bilby til en del av den moderne tette byen. I tillegg til naturverdien i seg selv er det at vi har store grønne lunger i den tette byen helt avgjørende for å skape gode bo- og oppvekstmiljøer og ikke minst viktig for folkehelse og livskvalitet, sier Hanna Marcussen.

Spente beboere

Det er blitt bygget mye på Ensjø de siste årene, og misnøyen blant beboerne har vært stor etter at det har drøyd flere år med utbygging av de lovte grøntområdene i nærmiljøet. Uenigheter med grunneiere har skapt store utfordringer for beboerne, og fortsatt gjenstår store deler av både østre og vestre parkdrag før det blir slik beboerne ble lovet da de valgte å kjøpe boliger her.

Espen Strand, nestleder i styret for Ellipsen

Det som virkelig haster og som vi lurer på, er hva som skjer med resten av grøntområdene og parkdraget Peterborgsaksen.

—  Espen Strand, leder for beboeraksjonen

– Vi synes det er gledelig at det østre parkdraget nå blir ferdigstilt og setter enormt pris på det. Men det som virkelig haster og som vi lurer på, er hva som skjer med resten av grøntområdene og parkdraget Peterborgsaksen, sier Espen Strand fra Beboeraksjonen på Ensjø.

Det har vært en lang strid om tomtene i området som kalles Peterborgsaksen, som eies av Kolberg Gruppen. Tomteeieren har selv et eget boligprosjekt på gang, men har søkt dispensasjon for å bruke området til forretningsdrift fram til bygging av boliger kan starte. Hva som er planene for dette området og om det også vil ende med ekspropriering kan ikke byråden svare på for øyeblikket.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen








Mer fra Dagsavisen