Nyheter

Etterlyst mann etter Oslo-skyting er pågrepet

En mann som var etterlyst i forbindelse med skytingen i Vika i Oslo tidligere denne måneden, er pågrepet etter å ha ankommet Norge. Han nekter straffskyld.

SKI  20161213.
Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. 
Foto: Heiko Junge / NTB

Mannen er en av tre personer som er siktet for medvirkning til drapsforsøk etter at en mann ble skutt i Vika i Oslo lørdag 2. oktober. Han har vært etterlyst internasjonalt.

– Politiet var kjent med at han hadde oppholdt seg i Pakistan. Politiet var orientert om at han skulle ankomme Norge søndag ettermiddag, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser videre at de var i dialog med siktede knyttet til ankomsten, og at han meldte seg selv for politiet. Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Marius Dietrichson, overfor NTB.

– Han ble kjent med at politiet ville snakke med ham, så han meldte seg og har frivillig kommet tilbake til Norge, sier Dietrichson.

Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Mistenker oppgjør mellom kriminelle

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Saken vil gå som såkalt kontorforretning, noe som betyr at den siktede ikke vil være til stede.

Det var om morgenen lørdag 2. oktober at en 22 år gammel mann ble alvorlig skadd i en skytehendelse i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Vika. Ifølge politiet kan det være snakk om et oppgjør i et kriminelt miljø.

To andre menn er fra før varetektsfengslet. De er siktet for medvirkning til drapsforsøk i likhet med mannen som nå er pågrepet. Alle tre er norske statsborgere tidlig i 20-årene, og den siste pågrepne har i tillegg britisk statsborgerskap.

Saken fortsetter under videoen

Sjekket ut

En fjerde person var tidligere også i politiet søkelys, men han er sjekket ut av saken, opplyser politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til NTB.

– De tre er siktet for medvirkning, men vi skal nå avklare hver enkelts rolle i saken, sier Hatlo.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hendelsesforløpet, men mener de har dannet seg en rimelig god oversikt over hendelsesforløpet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen