Nyheter

130 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 130 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 87 færre enn samme dag forrige uke, og 25 færre enn onsdag.

Oslo 20210422. 
Torsdag startet testperioden for massetesting av elever på Kuben yrkesarena i Oslo. Direktør Remi Pettersen (midten) står sammen med deler teamet som foreta testingen og besøk fra Helseetaten. 10 ansatte fra skolen skal foreta 1500 tester i uken fram til sommeren. Regjeringen har satt av 836 millioner kroner til massetesting i skolene. Men kun områder med mye smitte vil bli prioritert, understreker Helsedirektoratet. Kuben yrkesarena inneholder Kuben videregående skole, Fagskolen Oslo, Lærlingesenteret for byggfag og Kuben kurs- og teknologisenter (KKT).
Foto: Lise Åserud / NTB

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 169 smittede per dag i Oslo.

Smittetallene er høyest i Stovner bydel. Her er det et smittetrykk på 702 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger bydelene Søndre Nordstrand og Alna med henholdsvis 695 og 436. Tallene er lavest i bydelene Sagene, Nordre Aker og Grünerløkka.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn. Til sammen er 53.743 Oslo-borgere registrert koronasmittet siden mars i fjor.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Det siste døgnet er det registrert 508 koronasmittede i Norge. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 450 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 585, så trenden er fallende.

Torsdag var 97 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

Saken fortsetter under videoen

27 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 13 på respirator. Det er én flere på intensiv og én færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen